Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ (1/2/2016)  η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε με ψηφίσματα που κατέθεσε, “τον αγώνα που δίνεται αυτή τη στιγμή από εργαζόμενους, μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τους επιστήμονες και όλα τα λαϊκά στρώματα ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή αυτές τις μέρες η κυβέρνηση.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης “το ψήφισμα για το Ασφαλιστικό ήταν  ομόφωνο όχι όμως και αυτό υπέρ των αγωνιζόμενων αγροτών καθώς υιοθετήθηκε ψήφισμα της ΠΕΔ, σε αντιδραστική κατεύθυνση που ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης για «κοινωνικούς διαλόγους» χωρίς να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ασφάλιση και την φορολογία των αγροτών (επισυνάπτουμε τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν) .

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την πρόταση του ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου αλλά και της δημοτικής αρχής, την οποία υπερψήφισε και η αξιωματική αντιπολίτευση,  να κλείσει ο Δήμος τις Υπηρεσίες του την Πέμπτη 4 Φλεβάρη  προκειμένου να «διευκολυνθούν» όπως είπε ο Δήμαρχος να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις  διαδηλώσεις και να «μην δημιουργηθούν φασαρίες» όπως είπε ο κ.Κουράκης. Αντίθετα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν ότι η απεργία θέλει απεργούς  και ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου μπορούν και πρέπει να κλείσουν από τους απεργούς δημοτικούς υπαλλήλους.

Αν η δημοτική Αρχή θέλει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να σταματήσει να παίρνει μέτρα υπέρ του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και να ελαφρύνει τα βάρη των λαϊκών στρωμάτων με δωρεάν παιδικούς σταθμούς, με μείωση δημοτικών και άλλων τελών κλπ. και όχι με μέτρα δήθεν «διευκόλυνσης» των εργαζομένων να συμμετέχουν στην απεργία.

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ – το μόνο αποκούμπι των εργαζομένων- στις 10πμ στην Ελευθερίας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook