Με πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου κρυφώνουν την κινητοποίησή τους, αγροτοκτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ημέρα πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας για το ασφαλιστικό.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα σωματεία που εντάσσονται στο χώρο του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 1866 στις 10.00 το πρωί.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι από Σφακιά και Αποκόρωνα θα δώσουν αγωνιστικό ραντεβού στις 9.30 στα Μεγάλα Χωράφια και από Κίσσαμο και Νέα Κυδωνία στις 9.30 στον κόμβο Μουρνιών, προκειμένου όλοι να κατευθυνθούν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία 1866. Μετά το τέλος της κινητοποίησης, θα συγκεντρωθούν όλοι στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών για να πραγματοποιήσουν πολύωρο αποκλεισμό.

Σήμερα σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ,της ΠΑΣΥ και της Ομοσπονδίας Γυναικών, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της εφορίας στα Χανιά, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Πρέπει την Πέμπτη να νεκρώσουν τα πάντα την Πέμπτη που είναι ημέρα μάχης απέναντι στο νομοσχέδιο λαιμητόμο, δήλωσε ο Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Μέλος Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Φώτης Ρηγανάκος:

Από το ξημέρωμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σωματεία συνδικαλιστές που εντάσσονται σε αυτό έχουμε έρθει στην εφορία σε συμβολική κατάληψη για τον νόμο λαιμητόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την κοινωνική ασφάλιση, καλώντας σε συμμετοχή τον λαό, κυρίως την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην πανεργατική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί την Πέμπτη, στην πλατεία 1866. Πρέπει να μην δουλέψει τίποτα, να νεκρώσουν τα πάντα. Είναι ημέρα μάχης γιατί ο λαός μας δεν έχει δώσει την τελική του απάντηση. Έχει δοκιμάσει πολλούς τρόπους αλλά δεν έχει δείξει οργανωμένα αυτό που ουσιαστικά θέλει. Να πάρει πίσω αυτό το ασφαλιστικό λαιμητόμο, να μην έρθει καν στη Βουλή. Δεν κουβεντιάζουμε, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία του διαλόγου, γιατί όποιος διάλογος και να γίνει σ’ αυτό το νομοσχέδιο είναι ενάντια στη λαϊκή οικογένεια αφού είναι φτιαγμένο, κομμένο και ραμμένο από τα γραφεία της Ε.Ε. και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έρχεται να συνεχίσει αυτό το αντιλαϊκό τερατούργημα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η μικρομεσαία αγροτιά δείχνει τη δύναμή της για 7η ημέρα στα μπλόκα του αγώνα τόνισε ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κολυμβαρίου, Γιώργος Πατεράκης:

Βρισκόμαστε ήδη 7 ημέρες στα μπλόκα του αγώνα. Η μικρομεσαία αγροτιά έχει δείξει τη δύναμή της συμμετέχοντας μαζικά στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού. Κλιμακώνουμε τον αγώνα συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 1866 και καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά. Προσυγκέντρωση θα έχουμε για τους αγρότες από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά, στις 9.30 στα Μεγάλα Χωράφια και για τους άλλους αγρότες που έρχονται από την Κίσσαμο και τη Νέα Κυδωνία πάλι στις 9.30 στον κόμβο των Μουρνιών.  Μετά τη συγκέντρωση θα κατευθυνθούμε στα Μεγάλα Χωράφια για πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια για να αποφασιστεί το μέλλον του αγώνα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό υποστήριξε ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Μανούσος Σταυριανουδάκης:

Επειδή και αυτή η κυβέρνηση είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως και η προηγούμενη με στόχο να τελειώσει τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον αγροτικό κόσμο που επιβιώνει με χίλιες δυσκολίες, γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλο τον κόσμο την Πέμπτη στην κινητοποίηση. Σφακιά και Αποκόρωνας θα συγκεντρωθούμε στα Μεγάλα Χωράφια, θα κατέβουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και μετά θα επιστρέψουμε στα Μεγάλα Χωράφια για να κλείσουμε πολλές ώρες τον δρόμο. Δεν πρόκειται να πάμε πίσω ούτε βήμα αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Το νομοσχέδιο αφαιρεί κάθε προοπτική συνέχισης λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει, τόνισε το μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Χανίων, Μπάμπης Πετράκης:

Απευθύνουμε γενικό κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους επαγγελματίες του νομού, ώστε να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά και να αντιταχθούμε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αφαιρεί κάθε δικαίωμα και δυνατότητα περαιτέρω λειτουργίας των εναπομεινασών επιχειρήσεων γενικότερα στη χώρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να περάσει.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της Πέμπτης προς όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων απηύθυνε και το Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Χανίων, Κατερίνα Νικολοπούλου:

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να αντιταχθούμε όλες μαζί στο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση το οποίο έρχεται αυτή τη στιγμή να βάλει ταφόπλακα στην οποιαδήποτε κοινωνική ασφάλιση έχει μείνει. Καλούμε όλους και όλες να παλέψουν μαζί μας.

Στο πλευρό όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τάσσονται και οι συνταξιούχοι δήλωσε ο Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων, Δημήτρης Βολακάκης:

Με το νέο νομοσχέδιο το ασφαλιστικό και φορολογικό θα είναι ταφόπλακα για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Καλούμε τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στην απεργία στην πλατεία 1866

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook