Σε συνέχεια των δράσεων που έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας αναφορικά με τη προωθούμενη από τη Κυβέρνηση πρόταση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, αντιπροσωπεία της Ένωσής συναντήθηκε με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Νήσου, ενώ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με λοιπά συνδικαλιστικά όργανα και εκπροσώπους διαφόρων επαγγελματικών τάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θίγονται εξίσου από την εφαρμογή του εν λόγω νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΝΑΑ, “κατά τη συνάντηση μας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδη Νικόλαο ενημερωθήκαμε για τις κυβερνητικές προτάσεις σχετικά με τις επίμαχες διατάξεις που αφορούν τον κλάδο μας, οι οποίες κινούνται στον άξονα δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα ασφάλισης και τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όλους τους εργασιακούς κλάδους. Επιπλέον, μας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι ανοικτή σε προτάσεις βελτίωσης του υφιστάμενου κυβερνητικού σχεδίου, οι οποίες όμως δεν θα παρεκκλίνουν από τη βάση του ενός και μόνο ασφαλιστικού φορέα.

Σε επίσκεψή μας στον Άγιο Νικόλαο με τον τέως πρόεδρο – Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, ενημερωθήκαμε ότι η Ν.Δ. διαφωνεί με το προωθούμενο νομοσχέδιο, καθόσον μέχρι στιγμής δεν τους έχει κοινοποιηθεί σχετική αναλογιστική μελέτη στην οποία να στηρίζεται η πρόταση και ως εκ τούτου με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμάται ότι δεν θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας και εν γένει στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. 

Κατά τη συνάντησή μας με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Νομού Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου Βασίλειο, μας ανέφερε ότι ως παράταξή του δεν συμφωνεί στη γραμμή της Κυβέρνησης για ένα κοινό φορέα ασφάλισης, αντιθέτως προσβλέπουν στη δημιουργία περισσότερων του ενός ταμείου για τη κύρια σύνταξη, όπου θα λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες ορισμένων επαγγελμάτων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι ένστολοι. Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσανατολίζεται στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου για τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νομού Ηρακλείου κ. Συντυχάκης Εμμανούηλ εξέφρασε, επίσης, τη διαφωνία του κόμματός του όσο αφορά το προωθούμενο νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας αυτό “λαιμητόμο” για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η παραπέρα ενοποίηση των ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά στις παροχές για υγεία – περίθαλψη – φάρμακα, καλώντας όλες τις λαϊκές τάξεις να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ώστε να μην προχωρήσει προς ψήφιση στη βουλή. Σε κάθε άλλη περίπτωση δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα το καταψηφίσει.        

Το σωματείο μας περαιτέρω συμμετείχε το Σάββατο 30-01-2016 σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με εκπροσώπους επαγγελματικών – επιστημονικών φορέων του ενταύθα Νομού,  μεταξύ των οποίων το Εργατικό Κέντρο, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Εμπόρων, το Συντονιστικό Αγροτών – ΟΑΣΝΗ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Ένωση Πυροσβεστικού Σώματος, η Ένωση Λιμενικού Σώματος, ο Σύλλογος Αλιέων, το υπεραστικά ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, το υπεραστικό – αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Μέσω της τοποθέτησης του προέδρου μας εκφράσαμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε κάθε δίκαιο και ειρηνικό αγώνα που στόχο έχει τη διασφάλιση των θεμελιωμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι δράσεις της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας για την εξασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας και την αποτροπή διατάξεων που αποβλέπουν στην οικονομική μας εξόντωση και εξαθλίωση συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με κορύφωση την ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωμάτων ασφαλείας που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 16:00΄ στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook