Την εκτίμηση ότι οι προσφυγικές ροές θα μειωθούν κατά 90% αν φύγουμε από τη Συνθήκη Σένγκεν εξέφρασε το Σάββατο 30/1/2016 σε συνέντευξή του στο Σαμιακό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αρμονία 103,2 FM ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να πάνε στη Γερμανία είπε ο Νότης Μαριάς και σημείωσε ότι οι πρόσφυγες  δεν προτιμούν την ασφαλή οδική διέλευση στην Ευρώπη μέσω της χερσαίας οδού της Βουλγαρίας, γιατί η Βουλγαρία δεν ανήκε στο χώρο Σένγκεν και επομένως δεν πραγματοποιεί καταγραφές και δεν χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Πρέπει να φύγουμε μόνοι μας από τη Συνθήκη Σένγκεν» είπε ο Νότης Μαριάς και ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του σημειώνοντας ότι «το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας και εγκατάστασης είναι κατοχυρωμένο από τη Συνθήκη της ΕΕ που προϋπάρχει της Συνθήκης Σένγκεν και δεν επηρεάζεται από την αποχώρησή μας».

«Μπορούμε να κερδίσουμε τους ρώσους στην τουριστική αγορά, καταργώντας την υποχρέωση έκδοσης visa και να κερδίσουμε 5 δις ευρώ αντί να τρέχουμε να δημιουργήσουμε 127 γραφεία για visa στη Ρωσία, αφού οι Ρώσοι δεν θα πάνε φέτος στην Τουρκία» σημείωσε ο Νότης Μαριάς.

Αναφορικά με την ίδρυση hotspots ο Νότης Μαριάς επιβεβαίωσε την ύπαρξη πίεσης της Κομισιόν να υπάρξουν Τούρκοι Αστυνομικοί στα ελληνικά νησιά ώστε να πραγματοποιηθεί η «διαλογή» των προσφύγων, την οποία συνέδεσε με την πίεση της Καγκελαρίου Μέρκελ για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο και του γερμανού επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή κ. Βέμπερ να σταλούν στην Ελλάδα Γερμανοί και δη «Βαυαροί» συνοριοφύλακες, με αυξημένες εξουσίες που θα υπερβαίνουν την ελληνική κυβέρνηση.

Αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ ο Νότης Μαριάς είπε ότι πρόκειται για «κράτος εν κράτει» και ζήτησε να αποχωρήσουμε από τη «Σένγκεν».

«Αλλιώς ο γαλαντόμος κ. Τσίπρας θα εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε για φιλοξενία 50.000 μεταναστών αντί των 16.000 που αναλογούν στη δίκαιη κατανομή βάσει του ΑΕΠ και του πληθυσμού της χώρας» είπε ο Νότης Μαριάς.

«Κλειδί για τη μείωση των ροών είναι η αποχώρηση από τη Σένγκεν» κατέληξε ο Νότης Μαριάς και στηλίτευσε τα μέσα ενημέρωσης που καταστροφολογούν γύρω από το θέμα της απεμπλοκής μας από τον χώρο Σένγκεν, σημειώνοντας ότι αφενός «δεν υπάρχει διαδικασία αποπομπής» και αφετέρου ότι «η Συνθήκη δεν εφαρμόζεται στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Σουηδία και τη Δανία, αλλά μόνο στην Ελλάδα για να έχουμε εδώ τα hotspots και τα εκατομμύρια προσφύγων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook