Με την παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων των Κοινωνικών Φορέων και του Πανεπιστημίου, η Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες, έκοψε την Πίτα για το 2016 την Δευτέρα 01/02/2016.

Στην προσφώνησή του ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Κουράκης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στα εξής :

“Πριν λίγες μέρες αφήσαμε πίσω μας το 2015. Ένα έτος με αρκετό ενδιαφέρον και σημαντικά γεγονότα, που, δυστυχώς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έφεραν αρνητικό πρόσημο. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι , εκτός από τα καλά νέα της εντυπωσιακής πτώσης των τιμών του πετρελαίου και τη συμφωνία με το Ιράν, δύσκολα θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς θετικές εξελίξεις μέσα στο χρόνο που έφυγε, σε αντίθεση με τις αρνητικές που πραγματικά περισσεύουν.

Ας δούμε πρώτα στο διεθνές επίπεδο, όπου ,κατά τη γνώμη μας, τρεις είναι οι εξελίξεις που μονοπώλησαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η αναζωπύρωση της τρομοκρατίας ,κυρίως της Ισλαμικής ,σε πιο επιθετικές και μαζικότερες μορφές – η δραματική αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών προς τη Δύση και η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή. 

Αιτία που τροφοδοτεί και τις δύο προηγούμενες, γι` αυτό και απαιτείται άμεση και συντονισμένη δράση κυρίως από τους μεγάλους  “παίχτες“ της περιοχής, γιατί μόνο έτσι  μπορεί να αντιμετωπιστεί  αποτελεσματικά το τριπλό πρόβλημα.

Σε σχέση με την Ελλάδα, το 2015 θα το χαρακτηρίζαμε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, εξαιρετικά πυκνή σε γεγονότα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, που σημάδεψαν τον τόπο .
Τρεις φορές Εθνικές κάλπες, δύο εκλογές κομματικών ηγεσιών, επιβολή Capital controls , διπλή αλλαγή κυβέρνησης και αυστηρή εφαρμογή ενός σκληρού μνημονίου, έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στα όρια της και έχουν φτωχοποιήσει  μεγάλο μέρος της. 

Μια κατάσταση που την καθιστά ακόμα πιο δύσκολη, το ανεξέλεγκτο προσφυγικό ρεύμα που διογκώνεται καθημερινά και η παντελής έλλειψη πολιτικής από την πλευρά της Ευρώπης.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες για τη χώρα και για τη γενιά μας συνθήκες, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη του ενεργότερου ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Της πληρέστερης, προς τον δημότη Αρχής – έτσι έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του κόσμου- που θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και ανάληψη πρωτοβουλιών με δράσεις και έργα για την προστασία και την ευημερία των πολιτών.
Η παράταξη μας, έχει συνειδητοποιήσει πλήρως ,την αυξημένη αυτή υποχρέωση που απορρέει από τα προβλήματα των ημερών και θα προσπαθήσει με παρρησία  και υπευθυνότητα να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο, αποβλέποντας αποκλειστικά στο καλό της πόλης και το συμφέρον των πολιτών.
Θα θέλαμε σήμερα, να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε θετικά για τη Δημοτική Αρχή και το έργο της, που δυστυχώς παρά το ότι έχουν περάσει 16 μήνες δεν είναι ορατό.
Ελπίζουμε αυτή την ευκαιρία να μας τη δώσει στο μέλλον ,γιατί μόνο αν η κάθε Δημοτική Αρχή  λειτουργεί αυξητικά σε σχέση με το έργο των προκατόχων της, μπορεί η πόλη να ελπίζει σε ένα καλύτερο ”αύριο”.
Στη σημερινή εκδήλωση, δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε κριτική στη Δημοτική Αρχή, θα το κάνουμε οργανωμένα, σε άλλο χρόνο και σε άλλο επίπεδο, χωρίς ψεύδη και συκοφαντίες. 
Δεν μπορούμε  όμως να μην αναφερθούμε, μονολεκτικά έστω, στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αυξήσει υπέρμετρα τα δημοτικά τέλη.    Σε ποιόν; Σε μια κοινωνία με τελείως εξαντλημένη  τη φοροδοτική της ικανότητα. Και αυτό δεν αποτελεί λαϊκισμό -δεν το συνηθίζουμε άλλωστε- αλλά αναμφισβήτητη πραγματικότητα.
Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του Ηρακλείου, ότι η παράταξη μας,  ” οι Ανοιχτοί Ορίζοντες”  είναι και θα είναι εδώ. 
Και εμείς  παρόντες και  πάντα δίπλα τους. Με όραμα και προτάσεις , με σχέδιο και προοπτική για το Ηράκλειο που δικαιούνται για το Ηράκλειο που τους αξίζει.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook