Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση ιστιοπλοΐας που περιλάμβανε τη βράβευση ιστιοπλόων και την απονομή πτυχίων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του ΝΟΧ:

Με επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διοργάνωσε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στο θέατρο "Δ. Βλησίδης" εκδήλωση ιστιοπλοΐας.

Σε αυτήν παρουσιάστηκε το έργο για την χρονιά 2015, βραβεύτηκαν οι μικροί ιστιοπλόοι για σκάφη Optimist και Laser, έγινε η απονομή επάθλων για το τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας και, τέλος, απονεμήθηκαν τα πτυχία σχολής ανοικτής θάλασσας.

Η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων Χαρούλα Πράπα - Μυλωνάκη αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του τμήματος ιστιοπλοΐας και στους συντελεστές, ενώ στη συνέχεια ο υπεύθυνος ανάπτυξης του τμήματος του ΝΟΧ, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης μίλησε για την αξία της ιστιοπλοΐας τριγώνου που αριθμεί 31 αθλητές. Ακόμα αναφέρθηκε στις βασικές αρχές λειτουργίας του τμήματος και στις επιτυχίες που σημείωσαν οι μικροί κυβερνήτες Optimist και Laser, καθώς επίσης εξήρε το έργο των προπονητών, Ανδρέα Σηφάκη και Νατάσσας Καβαλιεράτου. Σε ό,τι αφορά την ανοιχτή θάλασσα, ο κ. Μανιουδάκης αναφέρθηκε στο τοπικό ετήσιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διοργανώνουν από κοινού με επιτυχία οι δύο χανιώτικοι Όμιλοι, ΝΟΧ και ΙΟΧ, επισημαίνοντας την συμβολή των κυβερνητών των ναυταθλητικών σκαφών στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας που λειτουργεί από το 1984 σε συνεργασία με τον ΠΟΙΑΘ ο οποίος και απονέμει τα πτυχία, καθώς και στο έργο του εκπαιδευτή Μάκη Βασιλάκη.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στην ιστιοπλοΐα τριγώνου βραβεύτηκαν οι οκτώ ιστιοπλόοι που τελείωσαν την σχολή Optimist και εντάχθηκαν στην ομάδα αρχαρίων, οι οκτώ ιστιοπλόοι που εντάχθηκαν στην προαγωνιστική ομάδα και τέλος οι εννέα ιστιοπλόοι που εντάχθηκαν στην αγωνιστική ομάδα.

Επίσης βραβεύτηκαν οι κυβερνήτες Optimist και Laser, οι οποίοι τιμήθηκαν με κύπελλα και μετάλλια σε διασυλλογικούς αγώνες και ήταν οι εξής: Αναστάσης Γκάμπριελ, Αναστάση Γιώτα και Κοζωνάκη Μαρία.

Ακόμα, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι κυβερνήτες που αναδείχτηκαν το 2015 και ήταν οι Κοζωνάκης Νίκος στα Optimist και Περβολαράκης Χρήστος στα Laser και τέλος, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους τρεις μικρότερους κυβερνήτες για την θέληση που επέδειξαν να μάθουν πανιά και ήταν οι εξής: Κοκολινάκης Μιχάλης, Αναστάση Ιόβη και Σηφάκης Μανώλης.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Πρώτο το σκάφος "Κορμοράνος" του Ν.Ο. Χανίων το οποίο κατακτά για 5η συνεχή χρονιά το επαμειβόμενο κύπελλο. Κυβερνήτης είναι ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και πλήρωμα οι, Αριστοτέλης Κοτόπουλος, Δημήτρης Γαγάρας, Ιωάννα Τζινάκη, Κλεάνθης Αναστασάκης, Κώστας Πλανάκης, Κώστας Καβαλινάκης και Ειρήνη Ντάφη.

Δεύτερο το σκάφος "Πανέφη" του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων. Κυβερνήτης είναι ο Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλος και πλήρωμα οι Ιωάννης Σταγάκης, Γεώργιος Μαρκάκης, Γεώργιος Παπαδάκης, Εμη Παπακωνσταντίνου, Γαρουφαλιάς Χρυσοβαλάντης, Θεόδωρος Γενερίδης, Νίκος Ρώτας, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Νίκος Παπαμιχαήλ, Πάνος Μπαρμπόπουλος, Δήμητρα Αναστασιάδη, Ιωάννα Πετράκη, Μάνος Σαμψάκης και Μάρι Αργυροπούλου.

Τρίτο το σκάφος "Αίθρα" του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Κυβερνήτης είναι ο Αλέξανδρος Γκότσης και πλήρωμα οι Ελένη Αλεβαντή, Γεώργιος Αλεβαντής, Λεωνίδας Αντωνίου, Αλέξανδρος Αλεξίου, Αλέξανδρος Μαντόγλου, Οδυσσέας Πόταγας, Κωνσταντίνος Ρώσιος και Παναγιώτης Ρέππας.

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Τέλος, απονεμήθηκαν πτυχία στους αποφοίτους της σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας που ήταν οι εξής: Πετρά Ροδία, Μανιάτης Δημήτριος, Χλιαράς Δημήτριος, Ψαρουδάκης Ιωάννης, Τσιώρα Αμαλία, Περβανάς Νικόλαος, Ζούμπος Ταξιάρχης, Παπαδάκη Εφη, Καβαλινάκης Κωνσταντίνος και Πλανάκης Κωνσταντίνος.

Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτής στην εκδήλωση ήταν το ΚΕΠΕΔΗΧ/ΚΑΜ.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook