Την άμεση απομάκρυνση όλων των παράνομων πινακίδων και επιγραφών που έχουν τοποθετεί παράνομα από ιδιώτες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον δήμο Πλατανιά, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Η αντιαισθητική εικόνα που δημιουργείται από την πληθώρα των πινακίδων αυτών, μόνο καλό δεν κάνει στο τουριστικό προφίλ της περιοχής ενώ στην απαράδεκτη κατάσταση έρχονται να προστεθούν το καλοκαίρι τα πανό σε γέφυρες και οι αφίσες σε κολώνες.

Η ένωση ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος και να απομακρυνθούν όλες αυτές οι επιγραφές πριν αρχίσει η τουριστική σεζόν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων:

"Σχετικά με το σχέδιο Κανονισμού Υπαίθριας Διαφήμισης , θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν  η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων έχει επιμείνει στην τάξη και τήρηση των Νόμων, μέσα στο χάος που προκαλούν οι φωτεινές και υπόλοιπες επιγραφές. Κατά συνέπεια, η θέση μας είναι η απόλυτη εφαρμογή του Νόμου .

Αυτό σημαίνει ότι φωτεινές επιγραφές οι οποίες προεξέχουν, δεν εντάσσονται στα αρχιτεκτονικά στοιχεία κτιρίων, όπως και οι διάσπαρτες σιδερένιες πινακίδες σε όλο το Δήμο, δημιουργούν ένα φαινόμενο αντιαισθητικό το οποίο δεν παραπέμπει σε ευρωπαϊκή χώρα και φυσικά πρέπει να απομακρυνθούν.

Αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ρύπανση που δημιουργούν τα φειγ βολάν και τα πανό σε γέφυρες, διασταυρώσεις, κολόνες ( π.χ. εκδηλώσεις, πανηγύρια κ.λ.π. ) πρέπει άμεσα να εκλείψουν.

Κατά συνέπεια , πιστεύουμε ότι πύργοι ή άλλες κατασκευές που θα τοποθετηθούν στον Δήμο είναι η καλύτερη λύση για αυτές τις διαφημίσεις , δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή τόσο οι ιδιωτικές φωτεινές επιγραφές δημιουργούν την γνωστή αντιαισθητική και πρωτόγονη κατάσταση.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι πρέπει να προχωρήσετε άμεσα, πριν το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, στην απομάκρυνση όλων αυτών των πινακίδων ώστε η εικόνα όλου του Δήμου να αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο.

Ακόμα και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες φωτεινών επιγραφών, οι περισσότερες όπως γνωρίζετε είναι παράνομες, θα διαπιστώσουν την αισθητική αναβάθμιση του τόπου και των οφελών που αυτή θα επιφέρει.

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας"