Κάλεσμα στη συμερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας απευθύνει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΑΓΝΗ:

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μπροστά στη μάχη για να μην έρθει για συζήτηση το νομοσχέδιο λαιμητόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ πρότεινε στο ΔΣ, και αποφασίστηκε, το πλαίσιο της μάχης, και συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας (συσκέψεις, περιοδείες, στάση εργασίας, κ.ά.).

Την Δευτέρα 1/2 έγινε σύσκεψη των παρατάξεων για να αποφασιστεί σε ποια απεργιακή συγκέντρωση θα συμμετείχε το σωματείο. Η θέση μας ήταν να καλέσουμε τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούνταν, όπως έκανε και παλαιοτέρα. Εκεί έπεσαν οι μάσκες. Οι υπόλοιπες παρατάξεις -πλην ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που δεν παρευρέθηκε- αποφάσισαν να πορευτούν με το κάλεσμα και το περιεχόμενο που δίνουν οι κυβερνητικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, δηλαδή με αυτές τις ηγεσίες που έφεραν τους εργαζομένους να μετράνε ήττες.

Η γραμμή που έχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ δεν μπορεί να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική.

Στήριξαν όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στο όνομα της βιωσιμότητας. Θεωρούν την ΕΕ κοινό σπίτι των λαών, όταν οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα το τι σημαίνει. Πρόκειται για μια φωλιά πολυεθνικών, μονοπωλιακών ομίλων, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, και δικά τους δημιουργήματα είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές που όλοι μας ζούμε.

⦁    Καταγγέλλουν την κυβέρνηση γιατί δεν κάλεσε την ΓΣΕΕ σε κοινωνικό διάλογο, επαναφέροντας στη μνήμη των εργαζομένων τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στον διάλογο για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, κλπ, με αποτελέσματα το ξεχαρβάλωμα των δικαιωμάτων.

⦁    Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης.

⦁    Συμφωνούν με την συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στο χώρο της ΚΑ και της υγείας.

⦁    Αρνούνται  να  γράψουν τους εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα σωματεία

⦁    Είναι εκείνες οι ηγεσίες που στο όνομα του ότι ο κόσμος δεν απεργεί καλούσαν και καλούν τους εργαζομένους να δηλώνουν ασθένεια σε απεργίες ,να δηλώνουν Ρεπό η να παρακάλανε τους δήμαρχους να κλείνουν τους δήμους για να μην απεργήσουν

Η ταξική ενότητα κρίνεται στο πόσοι εργαζόμενοι – μαχητές μπαίνουν στο δρόμο του αγώνα αποφασισμένοι να κερδίσουν όσα τους ανήκουν, κι όχι στο πόσες φορές θα παζαρέψεις τα δικαιώματά σου με το κράτος και την εργοδοσία.

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την απεργία, φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι ο ταξικός, αγωνιστικός προσανατολισμός του σωματείου δεν περνάει μέσα από την εκλογή ως πρώτη δύναμη ταξικά προσανατολισμένων συνδικαλιστών. Οι εργαζόμενοι να αφήσουν πίσω τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, να κινητοποιηθούν, να μαζικοποιήσουν τις γραμμές του σωματείου, να προβληματιστούν για τις αιτίες των προβλημάτων και τα αιτήματα που πρέπει να παλέψουν, να μπουν στην οργάνωση και την δράση.

Είναι ώρα να δοθεί ένα αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ! Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλούμε τους υγειονομικούς στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 4 Γενάρη, στις 10.00 πμ στην πλατεία Ελευθερίας!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook