Από  τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκε υπόθεση διάδοσης ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 36χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος – πρώην σύντροφός της, ανήρτησε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου καθώς και σε ψευδή προφίλ σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πλήθος αισθησιακών φωτογραφιών καθώς και αρχείων βίντεο, με μεταξύ τους προσωπικές στιγμές.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που επακολούθησε, χθες (3-2-2016) το πρωί, στην οικία του 47χρονου, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, για την πλήρη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook