Tελευταία ενημέρωση: 13:30

Σε κατάληψη του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προχώρησαν οι αγρότες. Η πορεία το μεσημέρι σταμάτησε μπροστά από το κτίριο της Αποκεντρωμένης με την παραλιακή αλλά και τους γύρω δρόμους να είναι μπλοκαρισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες απόφάσισαν να κλειδώσουν το κτίριο και να μεταβούν στον ΒΟΑΚ στο μπλόκο στο ύψος του Γιοφύρου.

Με μαύρες σημαίες και την οργή να ξεχειλίζει, αγρότες και κτηνοτρόφοι απ’ όλη την Κρήτη ξεκίνησαν νωρίτερα από την Λ. 62 Μαρτύρων δυναμικά την κινητοποίησή τους.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αγροτική  συγκέντρωση στην σύγχρονη ιστορία της Κρήτης που πραγματοποιείται.

Ο αγροτικός κόσμος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα κ σε ακραίες κινητοποιήσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ως απάντηση για τα νέα μετρά-φωτιά που προωθεί στο φορολογικό και ασφαλιστικό ζήτημα.

Με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα οι αγρότες κατευθύνονται στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μέσω της πλατείας Ελευθερίας, ενώ πληροφορίες του flashnews.gr θέλουν τους αγρότες να τερματίζουν στο Γιόφυρο.

Τις επόμενες κινήσεις τους θα τις αποφασίσουν τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών τις επόμενες ώρες.

Πάντως, είναι πολύ δύσκολο οι συνδικαλιστές των αγροτών να σταματήσουν την οργή και την αγανάκτηση μερίδας αγροτών που θέλουν να μεταβούν στις πύλες εξόδου του νησιού και να αποκλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια της Κρήτης.

Δυναμική ήταν πορεία των αγροτών από τις Αρχάνες προς το Ηράκλειο νωρίτερα το πρωί. Φωτό Στάθης Καφετζογιαννάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook