Πανικός επικράτησε σε πτήση της εταιρείας «Daallo Airlines» την Τρίτη, όταν αεροσκάφος της πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Σομαλία, καθώς εντοπίστηκε μια τρύπα στην άτρακτό του.

Ειδικότερα, η τρύπα εμφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο αεροσκάφος ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 ποδιών και λίγο μετά την απογείωσή του από τη Μογκαντίσου. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς προκάλεσε τη ζημιά.

Σύμφωνα με το BBC, δύο επιβάτες τραυματίστηκαν. Η πτήση της «Daallo Airlines», με προορισμό το Τζιμπουτί, μετέφερε περίπου 70 άτομα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας και οι μαρτυρίες περί έκρηξης βόμβας

Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης «σημειώθηκε ένα περιστατικό λίγο μετά την απογείωση» και για τον λόγο αυτόν επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Μογκαντίσου.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το εάν υπήρξε νεκρός. Η επίσημη ανακοίνωση της «Daallo Airlines» αναφέρει ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για έναν νεκρό άνδρα, ο οποίος «τυλίχθηκε στις φλόγες και λόγω του ρήγματος στην άτρακτο, που προκάλεσε δίνη, παρασύρθηκε στο κενό».

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για φωτιά που εκδηλώθηκε ξαφνικά στο αεροσκάφος, ενώ άλλοι μίλησαν ακόμη και για έκρηξη βόμβας. Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως άκουσαν έναν δυνατό κρότο και εν συνεχεία είδαν να βγαίνουν καπνοί από το σημείο όπου άνοιξε η τρύπα.

Το Αssociated Press μεταδίδει τις δηλώσεις ενός επιβάτη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Δεν ξέρω περί τίνος επρόκειτο, όμως σίγουρα άκουσα έναν δυνατό κρότο».

Ο Σέρβος χειριστής του αεροπλάνου Vladimir Vodopivec, 64 ετών, δήλωσε για το περιστατικό: «Πιστεύω ότι επρόκειτο για βόμβα. Ευτυχώς… κατάφερα να προσγειώσω το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο. Δεν έχω βιώσει τίποτε παρόμοιο στην καριέρα μου…».

Αυτό που απομένει είναι να διεξαχθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, προκειμένου να ριχθεί φως σε αυτήν την περίεργη υπόθεση…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook