Τελευταία ενημέρωση: 17:00

Στον απόηχο του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε Χανιά και Ηράκλειο, οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων συνεχίζονται στα μπλόκα που έχουν στηθεί στο οδικό δίκτυο, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Στο Γιόφυρο κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στο οδόστρωμα ενώ δημιουργήθηκε ένταση όταν στο μπλόκο μετέβησαν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρατώντας σημαίες του κόμματος (βλέπε παρακάτω)

Συνεχίζουν τα μπλόκα αγροτοκτηνοτρόφων στα Χανιά 

Αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων, που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο το πρωί, παραμένουν στα μπλόκα σε Κλαδικό και Μεγάλα Χωράφια.

Λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, διεκόπη ο αποκλεισμός του δρόμου στην εθνική οδό στα Μεγάλα Χωράφια, για  περίπου 10 λεπτά, για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας ενώ το κλείσιμο της εθνικής οδού θα συνεχιστεί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Από αύριο Παρασκευή, οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στις 12 και 5 το απόγευμα και για περίπου 10 λεπτά.

 

 

 
 

Κλειστός ο κόμβος στον Κλαδισό

Την ίδια ώρα εντείνεται το μπλόκο στον Κλαδισό.

Αγροτοκτηνοτρόφοι με οχήματα και τρακτέρ παραμένουν για τέταρτη ημέρα στο σημείο, αποκλείοντας όλες τις εισόδους και εξόδους του κόμβου ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς

Μπλόκο στο Γιόφυρο Ηρακλείου – Ένταση με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μπλόκο και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου Γιοφύρου, πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που συμμετείχαν σήμερα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. 

Οι συγκεντρωμένοι με τρακτέρ και οχήματα απέκλεισαν το οδικό δίκτυο ενώ λίγο μετά τις 15:30 έριξαν γάλα στο οδόστρωμα. Ένταση επικράτησε και όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετέβησαν με σημαίες του κόμματος στο μπλόκο και αποδοκιμάστηκαν από τους αγροτοκτηνοτρόφους οι οποίοι αντέδρασαν σημειώνοντας ότι δεν θέλουν ο αγώνας τους να “χρωματιστεί” από κανένα κόμμα.

 

 Τις επόμενες ώρες το Συντονιστικό των αργοτοκτηνοτρόφων, θα αποφασίσει για το πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιησεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook