Εκδήλωση  αφιερωμένη σε νεοφυείς επιχειρήσεις  διοργανώνεται από το Youth Entrepreneurship Club, το StartupEurope / Ευρωπαική Επιτροπή, και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ με τίτλο: ‘Startup Europe Week Chania’. 

Η εκδήλωση  ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μεγάλο Αρσενάλι των Χανίων και συνεχίζεται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Το STARTUP EUROPE WEEK οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέρος των δραστηριοτήτων του Startup Europe initiative, με τοπικό πρεσβευτή το Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας). 

Ο σκοπός του STARTUP EUROPE WEEK είναι να προβάλει τις δράσεις του Startup Europe και όλα τα υπόλοιπα τοπικά εγχειρήματα που αναπτύσσονται σε 28 χώρες και 350 περιοχές ώστε να καλλιεργήσουν την επιχειρηματικότητα. 

Το SEW Chania είναι: 

Εστιασμένο σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο: δίνοντας πληροφορίες για το υπάρχον οικοσύστημα και στο τι μπορούν να κάνουν οι τοπικοί επιχειρηματίες. 

Μια ιδανική περίσταση για δικτύωση και για να αποκτήσουν οι τοπικοί επιχειρηματίες πληροφορίες που δε μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο. 

Ενδεικτικά απευθύνεται σε: επιχειρηματίες, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, κοινωνικές επιχειρήσεις, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους, startuppers κ.α. 

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

Το πρόγραμμα για σήμερα το απόγευμα έχει ως εξής:

*16:00 – 18:00 Ακαδημαϊκά Ιδρύματα 
Ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και αποτελεσμάτων μέσα από τους χώρους των πανεπιστημίων Ανάγκες που έχουν σήμερα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια για την εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων της έρευνας και τη προώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και με ποιους συγκεκριμένους τρόπους μπορεί αυτό να γίνει κατορθωτό. Τι υιοθετείται από το εξωτερικό; Υπάρχει επαφή μεταξύ αγοράς και έρευνας; Ποια η θέση των ιδρυμάτων στην αγορά και ποιες οι δυνατότητες συνεργασίας; Παρουσιάσεις Δραστηριοτήτων και Panel συζήτησης. 
– Ευάγγελος Γρηγορούδης (Αν. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης) 
– Κωνσταντίνος Τσικνάκης (Αναπληρωτής Πρόεδρος, ΤΕΙ Κρήτης) 
– Δημήτρης Νικλής (Ερευνητής, Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) 
– Φεναρέτη Λαμπαθάκη (Επιστημονικός Συνεργάτης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) 
– Aρτέμης Σαιτάκης (Διευθυντής Τεχνολογικoύ Πάρκου Κρήτης και Παναγιώτης Ιγνατιάδης, (ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ) “Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για startups από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα και Ταμεία H2020/COSME/E4YE” 
Συντονισμός: Δημήτριος Πόγκας (Δημοσιογράφος) 
*18:00 – 19:30 Τοπικοί Οργανισμοί 
Η συμβολή των τοπικών οργανισμών στην νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Ευκαιρίες – Οικονομική Κρίση – brain drain. Παρουσιάσεις Δραστηριοτήτων και Panel συζήτησης. 
– Μαρία Τζιβιλόγλου (Φοιτήτρια Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης), Άσπα-Γεωργία Μιχαλέλη, Φοιτήτρια Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης) ομάδα BEST – “Grab the opportunity and design your future” 
– Σταυριανή Ζερβουδάκη, Γιάννης Βανδουλάκης (Εθελοντές μέλη της οργανωτικής ομάδας TEDx Chania) “Think Global, Act Local” 
– Ελισάβετ-Έλλη Κωσταλία, Καλομοίρης Γιάννης (Φοιτήτρια Σχολής ΗΜΜΥ) – “Το ΣΦΗΜΜΥ και η συμβολή του στο χώρο της τεχνολογίας και του επιχειρείν” 
– Έρρικα Χριστοδούλου (Προπτυχιακή φοιτήτρια Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας (Marketing) – Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικόητας) – “The future is now” 
Συντονισμός: Ευάγγελος Γρηγορούδης (αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης) 
*19:30 – 19.45 Bonus Session: ”Dealing with cash flows; an investor’s view” 
Χαράλαμπος-Φίλιππος Ιωσηφίδης (MBA, MMPM, Managing Partner, Iota Omega Ventures Pte Ltd) 
*19:45 – 21:30 Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 
Aκαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, επιχειρηματίες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συζητήσουν για τις προοπτικές ανάπτυξης, με κεντρική θεματολογία τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων σε μια ευρεία γκάμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας. Παρουσιάσεις Δραστηριοτήτων και Panel συζήτησης. 
– Θανάσης Σπηλιόπουλος (Ιδρυτής Ithaca Laundry) “A mobile laundry for the homeless” 
– Ματίνα Κανάκη (Εκπαιδεύτρια προγράμματος Ευ Αειφορείν) “Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία” 
– Φιορή Ζαφειροπούλου (Co-Founder CEO SOFFA.gr & TheNest.org.gr, Εισηγητής & Ερευνητής ΚοινΕπιχ Management Science Laboratory Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) 
”Τρόποι σύνδεσης της καινοτομίας με την κοινωνική επιχειρηματικότητα για την επικερδή εκμετάλλευση των τοπικών διαφοροποιημένων πόρων.” 
Συντονισμός: Θανάσης Πλιούσης (οικονομολόγος – επιστημονικός συνεργάτης ΟΑΚ) 

 Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 2016 

*9:00 – 10:00 Registration 
*10:00 – 14:00 Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Νομικοί Σύμβουλοι, Θερμοκοιτίδες, Business Angels 
– Παναγιώτης Καλλιάνης (Στέλεχος Επιμελητηρίου Ηρακλείου) «Υπηρεσίες υποστήριξης της επιχειρηματικότητας από το Enterprise Europe Network» 
– Παναγιώτης Ιγνατιάδης (Δίκτυο ΠΡΑΞΗ) Χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων μέσω Ε.Ε προγραμμάτων και ταμείων για την έρευνα και τη τεχνολογική ανάπτυξη, (Help-Forward / COSME / HORIZON2020 / Erasmus for young entrepreneurs) 
– Νικόλαος Μωραϊτάκης (Μέλος του Team Europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & Υπεύθυνος πληροφόρησης και επικοινωνίας του Europe Direct Κρήτης) “Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης ως πολλαπλασιαστής Ευρωπαϊκής ενημέρωσης νεοφυούς επιχειρηματικότητας” 
– Άγγελος Μαγκλής (Ατλαντίς Συμβουλευτική – How to raise money from VCs & Business Angel Network) 
– Πέννυ Κοντογεώργου (ICT & e-Business Law Specialist, Penny Kontogeorgou & Associates |e-Business Law) “Start the startup: A Legal Guide” 
Συντονισμός: Γιάννης Βουρδουμπάς (Καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης) 

*14.00 – 16.00 Διάλειμμα 

*16:00 – 18:00 Get Inspired 
– Dan Marom (Dan Marom & Co. LTD) 
– Δημήτρης-Ηλίας Γκανάτσιος (Microsoft) 
– Δημήτρης Τσίγκος (StartTech Ventures) 
– Σταύρος Τσομπανίδης (phee) 
– Απόστολος Αποστολάκης (venturefriends) 
Συντονισμός: Δημήτριος Πόγκας (Δημοσιογράφος) 
*18:00 – 20:00 Επιτυχημένα Startups 
– Πέτρος Μαραγκουδάκης (fitaborate, απόφοιτος ΗΜΜΥ) 
– Βαγγέλης Τριπολιτάκης (qRator) 
– Γιάννης Βαρελάς (Sunshine, απόφοιτος ΗΜΜΥ) 
– Σπύρος Μαγιάτης (Workable, απόφοιτος ΗΜΜΥ) 
Συντονισμός: Βασίλειος Διγαλάκης (πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης) 
*20:00 – 21:30 Startup Pitching Contest 
– Ιάσωνας Πατεράκης (HEPP) 
– Μιχάλης Γκίκας (supermarketnow) 
– Περικλής Ψυλλάκης (onWebChat) 
– Νεκτάριος Χαριτάκης (Ucarenet.com) 
– Μαρία Ζουριδάκη (Costa Nostrum) 
Συντονισμός: Σταύρος Τσομπανίδης (phee) 
*21:30 – 23:00 Networking Cocktail Party

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook