Κακοτεχνία στην κατασκευή πεζοδρομίων που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε μόλις πριν ένα μήνα, στο Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά, καταγγέλει αναγνώστης του Flashnews.gr, ο οποίος κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι παρέλαβε το έργο χωρίς έλεγχο.

Σήμερα το πρωί, μετά τη νεροποντή σε σημείο στην άκρη του οδοστρώματος δημιουργήθηκε μια μικρή λίμνη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, σχολιάζοντας: 

 

“Το 2016 ο δήμος Πλατανιά κατασκεύασε τα πεζοδρόμια στο Κοντομαρί αλλα…  με οικολογικές ανησυχίες και έφτιαξε υδροβιότοπο. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά μετα την κατασκευή το νερο φτάνει τα 38cm με αποτέλεσμα να είναι εγκληματικά επικίνδυνα για όσους περνούν απο το Κοντομαρί. Που ειναι κάποιος να να τους πάει σε ενα εισαγγελέα, αυτά τα έργα το πληρώνουμε εμείς. Και μετά θα έρθει ο δήμος να ξανασπαταλήσει ενα κάρο χρήματα, να χαλάσει τα πεζοδρόμια για να μαζέψει τα νερα απο το δρόμο. Να που πάνε τα λεφτά, σε εργολάβους με τις ευλογίες του δήμου που παρέλαβε ενα έργο χωρίς έλεγχο”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στον οποίο απευθυνθήκαμε για το θέμα, επισημαίνει ότι το έργο που πραγματοποιήθηκε στο Κοντομαρί, αφορά στη διαπλάτυνση υφιστάμενων πεζοδρομίων (όχι κατασκευή νέων), και αποτελεί έργο ΕΣΠΑ με συγκεκριμένες προδιαγραφές οι οποίες δεν περιλαμβάνουν και την κατασκευή αγωγών απορροής όμβριων υδάτων. Προβλήματα επομένως που υπάρχουν με τη συγκέντρωση λιμνάζοντων υδάτων στο οδόστρωμα, δεν σχετίζονται με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων αλλά  προϋπήρχαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο,  ωστόσο χρειάζεται άλλου είδους επέμβαση για την αντιμετώπισή του  προβλήματος και προκήρυξη άλλου έργου με διαφορετική χρηματοδότηση.

Ο κ. Μαλανδράκης, σημείωσε επίσης ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε, για δύο σημεία στο Κοντομαρί όπου παρατηρείται πρόβλημα με την συγκέντρωση υδάτων, να προχωρήσει σε ένα μικρής εμβέλειας  έργο αποστράγγισης των υδάτων, το οποίο θα χρηματοδοτήσει ο δήμος, για την άμεση λύση του προβλήματος. Ήδη υπάρχει σχετική μελέτη και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η επέμβαση στα δύο αυτά σημεία. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook