Πολλές φορές γίνεται λόγος για έλλειψη «χώρων πρασίνου και αναψυχής» στην πόλη των Χανίων.

Όμως  στην περιοχή του Δικαστικού μεγάρου, υπάρχουν χώροι κατάλληλοι μόνο που περιμένουν την ανάδειξη και αξιοποίησή τους, ή έστω μια φροντίδα από τον όποιο αρμόδιο.

Ένας  τέτοιος χώρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Δικαστικό μέγαρο, παραπλεύρως της οδού Πυθαγόρου που συνδέει την πλατεία Ελευθερίας με την οδό Γιαμπουδάκη.

Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης περνούν δίπλα από αυτόν τον χώρο που, κάποτε, διαμορφώθηκε ως  ένα παρκάκι, χώρος φιλόξενος με παγκάκια, πρεβάζια και έναν κυκλικό «χορό» , ποιος θυμάται άραγε για ποιόν λόγο.

Όμως σήμερα η εικόνα είναι πλήρως αποκαρδιωτική και χαρακτηριστική της αδιαφορίας.

Οι υποδομές , από τους διαδρόμους, μέχρι τα πρεβάζια, τα παγκάκια και τους κάδους απορριμμάτων, έχουν παραδοθεί στην φθορά του χρόνου κρύβοντας και κινδύνους για όποιον θελήσει να περπατήσει από εκεί.

Τα παρτέρια και όλοι οι χώροι πρασίνου έχουν γεμίσει με πάσης φύσεως αγριόχορτα (κάποια ίσως και να τρώγονται) έχοντας εξαφανίσει και τα όποια παγκάκια απέμειναν.

Εντύπωση προκαλεί και το τεράστιο πεύκο που δεσπόζει πάνω από το …εγκαταλειμμένο «χωράφι» το οποίο φαίνεται πως έχει ξεραθεί και πιθανόν σε κάποια κακοκαιρία να καταρρεύσει θέτοντας σε κίνδυνο τους άτυχους διερχόμενους.

Ίσως οι «αρμόδιοι» που περνούν από εκεί να μην βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί. 

Όμως τις φωτογραφίες του Flashnews.gr σίγουρα θα τις δουν και ελπίζουμε πως θα πράξουν τα δέοντα ώστε να διατεθεί ένας χώρος πρασίνου στους κατοίκους της πόλης των Χανίων, που δεν ζητά τίποτε άλλο παρα μόνο λίγη φροντίδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook