Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Γκολντόνι ταξιδεύει με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε ολόκληρο το νησί, ενώ από σήμερα και για τρεις ημέρες κάνει «στάση» στο Ηράκλειο.

Η φανταστική, πρωτότυπη  σκηνοθεσία του Γ. Κακλέα, τα παραμυθένια κουστούμια και το εντυπωσιακό σκηνικό σε συνδυασμό με την αέρινη και γεμάτη ερμηνεία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, και των υπολοίπων ηθοποιών, θα ταξιδέψουν τους θεατές, προσφέροντας τους μια παράσταση υψηλού επιπέδου.

Με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της παράστασης στα Χανιά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Μιχάλης Αεράκης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕΚ  στο φεστιβάλ Αθηνών, στο Ηρώδειο οπού οι φετινές εκδηλώσεις άνοιξαν με τον  "Υπηρέτη Δύο Αφεντάδων", και στην ανταπόκριση του κοινού, που ήταν εντυπωσιακή.

Η πρεμιέρα του "Υπηρέτη Δύο Αφεντάδων" αλλά και οι παραστάσεις της καλοκαιρινής παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ που ακολούθησαν σε Χανιά και Ρέθυμνο, αποζημίωσαν και με το παραπάνω τους φίλους του θεάτρου.

Ανάλογη ανταπόκριση αναμένεται και στις παραστάσεις στο Ηράκλειο που θα φιλοξενηθούν στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά και Γιώργος Χρυσοστόμου.

Η υπόθεση

Ο υπηρέτης Τρουφαλδίνο υπηρετεί δυο αφεντάδες. Είναι πονηρός και πολυμήχανος, γκαφατζής και συνάμα αναιδής. Τα θαλασσώνει και τα μπαλώνει, ενώ περιπλέκει τους πάντες και τα πάντα. Τελικά αποδεικνύεται αυτός αφέντης των αφεντάδων του αφού καταφέρνει να τους κοροϊδεύει και να πληρώνεται και από τους δύο.

Τι γίνεται όμως όταν ο έρωτας τον επισκέπτεται; Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι "Υπηρέτης δύο Αφεντάδων" είναι μια σάτιρα για τον έρωτα, το πάθος για ευτυχία, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Με όπλο το χιούμορ αλλά και με μια διεισδυτική κριτική ματιά στις συμπεριφορές των ηρώων του, ο Γκολντόνι αποκαλύπτει την ηθική παρακμή μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην υποκρισία και την διαφθορά.

Η περιπέτεια για την κατάκτηση του αντικείμενου του πόθου του αφέντη, συνυπάρχει με την περιπέτεια για τον κορεσμό της πείνας του υπηρέτη, που επιστρατεύει όλη του την τέχνη για να

 επιβιώσει σ' έναν κόσμο που μόνο δημαγωγικά ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Οι απίθανες κωμικές συγκρούσεις, το ερωτικό πάθος, η κοινωνική κριτική και η ευρηματική δομή του, καθιστούν τον "Υπηρέτη δύο Αφεντάδων" ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.