Έπειτα από 9 αναμετρήσεις όπου είχε 7 ήττες και 2 ισοπαλίες κόντρα στον Αστέρα ο Πλατανιάς ξόρκισε τον “κακό του δαίμονα” και “χαμογέλασε” ξανά μετά από 2 μήνες.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, εκμεταλλευόμενοι και τις σοβαρές απουσίες του Αστέρα, δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να τους απειλήσει αισθητά και κατάφεραν να πάρουν μία καθαρή νίκη με 2-0, δίνοντας τέλος και στο αρνητικό σερί των 7 ματς χωρίς “τρίποντο” (τελευταία νίκη στις 5 Δεκεμβρίου με τη Ξάνθη, 2-0 στα Πηγάδια).

Ο Πλατανιάς μπήκε αποφασιστικά στο ματς αλλά ο Ράμος στο 5’ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Γουνδουλάκη. Ο τελευταίος στο 20’ με ένα πανέμορφο γκολ με ασύλληπτο σουτ, από εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινιού, έδωσε το προβάδισμα στον Πλατανιά, που έλεγξε το παιχνίδι και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν την εστία του Σωτηρίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας είχε την εδαφική υπεροχή αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που απειλούσε, φτάνοντας δύο φορές κοντά στο 2-0 με τον Ράμος και μία με τον Γκνιάτιτς. Τελικά τη λύση έδωσε στο 79’ ο Ανγκούλο, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Οι φάσεις του αγώνα
4’ Γύρισμα του Γουνδουλάκη στον Ράμος, που δεν μπορεί να βρει την μπάλα υπό την πίεση του Κιτοκό και ο Μπαντής μπλοκάρει.
8’ Κόρνερ του Μάσα κεφαλιά του Σανκαρέ, νέα κεφαλιά του Μπερτόλιο η μπάλα καταλήγει αρκετά έξω από την εστία του Σωτηρίου.
20’ ΓΚΟΛ: Ο Μενρδινός εκτελεί το κόρνερ για τον Γουνδουλάκη, που με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της περιοχής πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ (1-0).
39’ Ο Κουλιμπαλί σωτήρια κόβει τον Μπερτόλιο που ετοιμαζόταν να σουτάρει μετά την μπαλιά του Κουρμπέλη στην πλάτη της άμυνας.
41’ Φάουλ του Μάσα ο Σωτηρίου έδιωξε με γροθιές, σουτ του Χαμντανί άουτ.
45+2’ Ο Μπανανά κερδίζει την μπάλα από τον Ιωαννίδη και από μακρινή απόσταση προσπαθεί να σκοράρει με σουτ, με τον Μπαντή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
53’ Φάουλ του Μάσα κεφαλιά του Ιωαννίδη μπλοκάρει σταθερά ο Σωτηρίου.
54’ Ο Ράμος επωφελείται από λάθος της άμυνας του Αστέρα και κάνει το σουτ με τον Μπαντή να αποκρούει σε κόρνερ.
64’ Σουτ του Μπερτόλιο άουτ.
72’ Σέντρα του Αποστολόπουλου σουτ του Ράμος διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Σανκαρέ.
74’ Φάουλ του Μενδρινού πλασέ από κοντά του Γκνιάτιτς η μπάλα άουτ.
78’ Σουτ του Μπερτόλιο ελάχιστα έξω από την εστία του Σωτηρίου.
79’ ΓΚΟΛ: Ο Γουνδουλάκης ανοίγει ωραία στα δεξιά για τον Αποστολόπουλο που βγάζει ιδανική σέντρα για τον Ανγκούλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ κάνει το 2-0.
83’ Φάουλ του Α. Στανισάβλιεβιτς άουτ.
88’ Φάουλ του Α. Στανισάβλιεβιτς κεφαλιά του Φερνάντες άουτ.
90+1’ Σουτ του Φερνάντες άουτ.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας)-Κουράκης (Ηρακλείου)
4ος διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Παντελιάδης (33’), Σανκαρέ (65’), Ράμος (67’), Φ. Στανισάβλιεβιτς (82’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο (69’ Φ. Στανισάβλιεβιτς), Μενδρινός (84’ Τσουράκης), Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος, Ράμος (76’ Ανγκούλο).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί (81’ Φερνάντες), Κουρμπέλης (66’ Δημούτσος), Μπερτόλιο, Μούκαμ, Μάσα (76’ Α. Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook