Ακούγεται πολύ γκρίνια το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα της πεζοδρόμησης της οδού Αποκορώνου στα Χανιά.

Δεν είναι λίγοι που αναφέρουν ότι με την ανάπλαση και τα νέα πεζοδρόμια στένεψε ο δρόμος και πλέον δεν υπάρχουν 2 λωρίδες κυκλοφορίας, με συνέπεια να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο επιβαρύνουν και τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Από τη άλλη υπάρχει ένα αίτημα πολλών χρόνων για την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια, για διαπλάτυνση τους, όπως και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πρέπει όμως να αποφασίσουμε τι θέλουμε τελικά, μεγαλύτερα πεζοδρόμια για τους πεζούς, ή να παρκάρει ο καθένας όπου θέλει το αυτοκίνητο του για να κάνει την δουλειά του, χωρίς να σέβεται τους υπολοίπους; 

Θα πρέπει η αστυνομία να εργαστεί εντατικά στο θέμα της παράνομης στάσης και ίσως θα πρέπει σε κάποιους δρόμους στο κέντρο να απαγορευτεί και η στάθμευση, προκειμένου να μην δημιουργείται αυτό το καθημερινό χάος με το κκυκλοφοριακό.

Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε όλοι τα αυτοκίνητα μας, υπάρχουν οι αστικές συγκοινωνίες που λειτουργούν πολύ καλά μέσα στα Χανιά, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα πόδια μας να κάνουμε τις δουλειές μας. 

Μην τα θέλουμε όλα δικά μας σε αυτήν την πόλη και αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook