Απομακρύνθηκαν το μεσημέρι οι κάτοικοι της Ιερισσού από τη χωματερή της περιοχής, την οποία είχαν αποκλείσει από τις 4 Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση της λειτουργίας της, παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για το κλείσιμό της.

Οι κάτοικοι αποχώρησαν από το σημείο λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καπνός που βγαίνει από τη χωματερή όπου εξακολουθεί να καίει η φωτιά από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν από τρεις περίπου εβδομάδες. Ωστόσο, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων αν συνεχιστεί η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αριστοτέλη, στα όρια του οποίου βρίσκεται η χωματερή της Ιερισσού, γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου εγκρίθηκε η μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αριστοτέλη και η διάθεσή τους στο ΧΥΤΑ του Πολυγύρου, αρχικά για χρονική διάρκεια τριών μηνών. «Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών στον Πολύγυρο» είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Κατσαβαβάκης.

Κατόπιν αυτού, ο Δήμος, με γραπτή ανακοίνωση, προαναγγέλλει την αναβάθμιση του εξοπλισμού του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Ιερισσού, την παύση λειτουργίας όλων των σκουπιδότοπων στην περιοχή και την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ΧΥΤΑ Αρναίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook