Οι συνεχείς, ευτυχώς ασθενείς, αλλά κοντά στην στεριά σεισμικές δονήσεις έχουν γίνει αισθητές σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, στις 15:01 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πολύ κοντά στην Ιεράπετρα, ο οποίος έγινε αισθητός.

Συγκεκριμένα το επίκεντρό του ήτα σε απόσταση 16 χιλιομέτρων ανατολικά της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος σχεδόν μηδενικό.
Νωρίτερα σημειώθηκαν δύο σεισμοί με το ίδιο επίκεντρο, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κισάμου.

Ο ένας σεισμός, στις 12:28, είχε μέγεθος 3,1 βαθμών Ρίχτερ και ο άλλος στις 14:20 είχε μέγεθος 3,3 βαθμών Ρίχτερ, ενώ και οι δύο είχαν εστιακό βάθος μόλις δύο χιλιομέτρων.

Στην διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη κατεγράφησαν οκτώ σεισμοί από 2 έως 3 Ρίχτερ σε διάφορες περιοχές κοντά στα παράλια της Κρήτης, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας σεισμική δόνηση έγινε αισθητή δυτικά της Παλαιόχωρας.

Οι σεισμολόγοι και ειδικά απο το Εργαστήριο Σεισμολογίας και Φυσικών καταστροφών του παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, παρακολουθούν διαρκώς την σεισμική δραστηριότητα με το δίκτυο σεισμογράφων που έχουν εγκαταστήσει σε πολλές περιοχές της Κρήτης.