“Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και όχι με βανδαλισμούς” είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα έγιναν σήμερα στα γραφεία του κόμματος στον Άγιο Νικόλαο.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής:

“Περίπου 40 αγρότες από το Οροπέδιο Λασιθίου και την Ιεράπετρα ήρθαν σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο για να διαμαρτυρηθούν για την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η αγωνία για το μέλλον της παραγωγικής τους δραστηριότητας μετά από έξι χρόνια υφεσιακών πολιτικών και μνημονίων ήταν διάχυτη στις τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλη Μαλλιωτάκη όσο και του Μανόλη Πατεράκη από το Οροπέδιο. Πολλά από τα θέματα που έθεσαν και αφορούν το σύνολο της αγροτικής παραγωγικής δραστηριότητας, είναι υπαρκτά και αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να τα αντιμετωπίσει, πάντα σε συνεργασία και διάλογο με τους αγρότες. Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ήταν φανερό ότι σε πολλά θέματα κυριαρχούσε η παραπληροφόρηση αλλά και η άρνηση συζήτησης και αναζήτησης λύσεων στα όποια υπαρκτά προβλήματα.

Εμείς πιστεύουμε ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν, αν γίνει πραγματικός διάλογος και αναδειχτούν οι όποιες προβληματικές πτυχές. 

Εκ μέρους της Νομαρχιακής υποστηρίχτηκε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών, στο μεγαλύτερο μέρος τους, δίνουν δύναμη στην κυβέρνηση, στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τονίστηκε ότι το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά ολόκληρη την κοινωνία και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αφορά και τον φτωχό αγρότη που σήμερα δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του ΟΓΑ, τον μακροχρόνια άνεργο που πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητά του σε αξιοπρεπή συνταξιοδότηση, τον επαγγελματία ή τον νέο επιστήμονα που πρέπει να μπορεί να ξεκινήσει τη δουλειά του. Ταυτόχρονα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν τελειώνουν με το ασφαλιστικό αλλά συνδέονται άμεσα και με το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την συνεταιριστική οργάνωση. Μαγικό ραβδί για όλα δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως και βούληση και σχέδιο και δυνατότητες να αντιστρέψουμε την καταστροφική πορεία. Αρκεί να υπάρχει διάθεση για ειλικρινή διάλογο.

Αυτή η διάθεση δεν υπήρχε από ένα μέρος των συγκεκριμένων αγροτών που ήρθαν όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούν αλλά και να δώσουν μια παράσταση για τις τηλεοράσεις που είχαν καλέσει. Οι ύβρεις, οι προσβολές, η παραποίηση στοιχείων αλλά και η ακροδεξιά ρητορική για σύμφωνα συμβίωσης !!!, κομματικούς στρατούς και για «λαθρομετανάστες» έδειχναν ότι κάποιοι ήθελαν απλά να προκαλέσουν επεισόδια με συγκεκριμένη στόχευση. 

Τα προβλήματα που υπάρχουν απαιτούν συναινέσεις, και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει πως σέβονται τον διάλογο και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο για στηρίξουμε και να στηριχτούμε από την κοινωνία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν στα γραφεία μας όπως είμαστε σίγουροι ότι τα καταδικάζει και η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών 

και ζητάμε την ξεκάθαρη καταδίκη τους από τους αγροτικούς συλλόγους που ήρθαν σήμερα να εκφράσουν τις θέσεις τους και τη διαμαρτυρία τους.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook