Aντιπροσωπεία αγροτοκτηνοτρόφων του Ρεθύμνου επισκέφθηκε σήμερα το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και είχαν μαζί του ουσιαστική συνεργασία, στη διάρκεια  της οποίας, του εξέθεσαν τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία τους για το μέλλον της ζωικής και φυτικής παραγωγής στην πατρίδα μας. 

Επιπλέον, του ανέλυσαν πως το συγκεκριμένο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που προτείνεται από την κυβέρνηση κυριολεκτικά τους αφανίζει δεδομένου ότι σε αυτή την εξαιρετικά  δύσκολη περίοδο,  τα προϊόντα τους πωλούνται υποτιμημένα την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα αυξημένο. 

Η συζήτηση αποτέλεσε, επί της  ουσίας, συνέχεια της θεσμικής συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από το παρελθόν ο Δήμος Ρεθύμνου με τους εκπροσώπους του  πρωτογενούς τομέα, στο πλαίσιο της οποίας έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  ώστε τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα να διασυνδεθούν με την τουριστική βιομηχανία αλλά και την ντόπια κατανάλωση.

Ο Δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και του υπενθύμισε ότι, δυστυχώς, η έλλειψη οργάνωσης του πρωτογενούς τομέα επιτρέπει τις σοβαρές αδικίες που διαχρονικά  συντελούνται σε βάρος τους. Υπογράμμισε ακόμη ότι παρότι στο παρελθόν έγινε σοβαρή καταγγελία εκ μέρους του, ως Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ για την περικοπή της επιδότησης των ελαιοπαραγωγών στην Κρήτη, δυστυχώς το θέμα ούτε  αναδείχθηκε ούτε προωθήθηκε ποτέ από τους αρμόδιους και, ως εκ τούτου, δεν επιλύθηκε με άμεση συνέπεια τη μείωση του συγκεκριμένου εισοδήματος κατά 50%.  

Σε ότι αφορά το προτεινόμενο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαία  η συνολική κοινωνική αναστάτωση που έχει προκληθεί. Τόνισε δε, ότι την περίοδο που διανύουμε οφείλουμε όλοι να είμαστε ανήσυχοι για την τύχη του τόπου μας κι ευχήθηκε να αντιληφθεί, πρωτίστως η κυβέρνηση, ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα,  είναι αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανόρθωση της πατρίδας μας.

Τέλος, εξέφρασε την ευχή κι ελπίδα, το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, να είναι ορθό και δίκαιο ώστε, τουλάχιστον, να προστατεύει και όχι να  εξοντώνει τους οικονομικά ανίσχυρους πολίτες. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook