Για ηθικό ολίσθημα του δημάρχου Χερσονήσου και προσπάθεια κάλυψης των ενεργειών του δημοτικού συμβούλου και πρώην δημάρχου Μαλίων, ο οποιος σύνδεσε το ξενοδοχείο του με το αποχετευτικό δίκτυο, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Ι.Σέγκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου”, με αφορμή τη χθεσινή απάντηση της δημοτικής αρχής Χερσονήσου.

“Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος έχει πάρει απόφαση, ενσυνείδητα και έχοντας πλήρη γνώση αυτών που πράττει, να καλύψει το μέλος και πρώην Δήμαρχο Μαλίων, αποφασίζοντας όχι  αντικειμενικά, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτών, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, αλλά αποκλειστικά προς όφελος του ξενοδόχου. Όμως οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες: απώλεια εσόδων του Δημοσίου (Δήμου)”, σημειώνει ο κ. Σέγκος, προσθέτοντας ότι για ένα θέμα υπάρχουν ποινικές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν

“Το ηθικό ολίσθημα για την Δημοτική Αρχή είναι πολύ μεγάλο καθώς το μήνυμα που δίδεται στον πολίτη είναι αυτό της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας, ενώ τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή προτίθεται να ακριβύνει το τιμολόγιο του νερού χαρίζει οφειλές μέλους της. Θα περιμένουμε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για το θέμα καθώς όπου υπάρχει ποινική ευθύνη το θέμα δεν μπορεί να είναι “λήξαν`”

Να θυμήσουμε ότι η αντιπολίτευση, μετά τις καταγγελιές της αντιπολίτευσης για τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Μαλίων, Νικηφόρο Λαμπρινό, είχε ζητήσει για τον λόγο αυτό την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας “Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου”

 

Χθες με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης απάντησε στο χθεσινό αίτημα της παράταξής μας για την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους της  Δημοτικής  του ομάδας για την αυθαίρετη σύνδεση της ξενοδοχειακής του μονάδας στο αποχετευτικό δίκτυο της  ΔΕΥΑΧ καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλα έχουν καλώς.

Δυστυχώς όσο περισσότερα γράφει και λέει ο Δήμαρχος τόσο περισσότερο εκτίθεται. Το θέμα δεν είναι αν έχουν χρεωθεί και ρυθμιστεί τα τέλει που οφείλονται, αλλά ότι έχουν χρεωθεί και ρυθμιστεί πολύ λιγότερα απ΄ όσα πρέπει!!!! 

Στην απάντησή του λοιπόν ο Δήμαρχος αναφέρεται στο ότι:  η “Αναδρομικότητα για χρήση του αποχετευτικού δικτύου τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με βάση το αδιευκρίνιστο του χρόνου σύνδεσης και χρήσης“. Μα τη σύνδεση και χρήση την παραδέχθηκε η ίδια η Δημοτική Αρχή και όχι μόνο αυτό, αλλά “προνόησε“ να το κάνει και γραπτώς(!!!) με την υπ΄αριθ. 110/2015 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ (https://diavgeia.gov.gr/doc/6Π0ΙΟΛΝΞ-5ΜΚ) όπου αναφέρεται στο αποφασιστικό κομμάτι στον καταλογισμό του: “50% των τελών χρήσης αποχέτευσης για καθένα από τα 5 προηγούμενα χρόνια (2010 -2014) λειτουργίας της ΕΕΛ Μαλίων, µε βάση τις διανυκτερεύσεις της κάθε χρονιάς ΄΄. Η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ ήδη έχουν αποδεχθεί την αυθαίρετη σύνδεση της ξενοδοχειακής μονάδας με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ και δεν κατάλαβαν τι αποφάσισαν!!!!!!! Εννοείται ότι η πρόταση περί καταλογισμού τελών σύνδεσης τουλάχιστον από το 2010 και μετά προέκυψε από αντικειμενικά στοιχεία(μαρτυρία του ίδιου του ξενοδόχου – τεχνική έκθεση της ΔΕΥΑΧ). Εδώ έρχεται το άρθρο 16 του νόμου 1069/80 το οποίο είναι σαφέστατο και αναφέρει στην παρ.1: “Οι ιδιοκτήται των ακινήτων των συνδεομένων μετά των δικτύων υποχρεούνται εις την καταβολήν του τέλους χρήσεως υπονόμου και τέλους υδρεύσεως“ και στην παρ.2: “Το τέλος χρήσεως υπονόμου οφείλεται και υπό ιδιοκτήτου ακινήτου, συνδεθέντος αυθαιρέτως, καθ’ οιονδήποτε τρόπον αμέσως ή εμμέσως μετά του δικτύου αποχετεύσεως της επιχειρήσεως και δι’ όσον χρόνον διαρκεί ή μέλλει να διαρκέση η τοιαύτη σύνδεσις“. 

Τα πράγματα λοιπόν είναι εξαιρετικά απλά. Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος έχει πάρει απόφαση, ενσυνείδητα και έχοντας πλήρη γνώση αυτών που πράττει, να καλύψει το μέλος και πρώην Δήμαρχο Μαλίων, αποφασίζοντας όχι  αντικειμενικά, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτών, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, αλλά αποκλειστικά προς όφελος του ξενοδόχου. Όμως οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες: απώλεια εσόδων του Δημοσίου (Δήμου).

Το ηθικό ολίσθημα για την Δημοτική Αρχή είναι πολύ μεγάλο καθώς το μήνυμα που δίδεται στον πολίτη είναι αυτό της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας, ενώ τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή προτίθεται να ακριβύνει το τιμολόγιο του νερού χαρίζει οφειλές μέλους της. Θα περιμένουμε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για το θέμα καθώς όπου υπάρχει ποινική ευθύνη το θέμα δεν μπορεί να είναι “λήξαν`………..  

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook