Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα, τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, «υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς». Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι που συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  έφτασαν σε 12.000 διαδηλωτές.

Στην Κρήτη επιστρέφουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι που παρέμειναν επι δύο ημέρες στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για την Κυριακή δεν προβλέπονται αποκλεισμοί δρόμων στην Κρήτη, ενώ απο Δευτέρα το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί απο τις πανελλαδικές αποφάσεις των συντονιστικών.

Δείτε φωτογραφίες από την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων στις διήμερες κινητοποιήσεις στην Αθήνα