Τουλάχιστον 110 νεκροί είναι ο δραματικός απολογισμός από τη βύθιση τουριστικού πλοίου εν μέσω καταιγίδας στα νερά του Βόλγα στη Ρωσία.

Οι σοροί περίπου 70 επιβατών, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, παραμένουν μέσα στο βυθισμένο πλοίο, ενώ δεκάδες δύτες συμμετέχουν στην επιχείρηση ανάσυρσής τους.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα να εντοπιστούν επιζώντες από το ποταμόπλοιο που είχε ναυπηγηθεί το 1955 στην τότε Τσεχοσλοβακία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλα τα μεταφορικά μέσα στη χώρα, τονίζοντας ότι η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί εάν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας και δεν ήταν το πλοίο σε κακή κατάσταση -το ποταμόπλοιο «Bulgaria» ήταν παλαιό, υπερφορτωμένο και δεν είχε τον αναγκαίο αριθμό σωστικών λέμβων.στον ποταμό Βόλγα στο ύψος του Ταρταστάν, κοντά στην πόλη Καζάν, περίου 800 χλμ. στ\’ ανατολικά της Μόσχας.
 
Το ποταμόπλοιο βυθίστηκε κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες, με σφοδρή βροχόπτωση, σε απόσταση περίπου τριών χλμ.από την ακτή, σε βάθος περίπου 20 μέτρων, παίρνοντας γι\’ αρκετή ώρα μεγάλη κλίση προς τη μία πλευρά του.
 
Ο Βόλγας διατρέχει την «καρδιά» της Ρωσίας, εκβάλλει στην Κασπία θάλασσα και στα νερά του γίνονται πολλές κρουαζιέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook