Και δεύτερο όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων το βράδυ χθες, γεμάτο όπλα. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο τροχόσπιτο πάνω από 100.000 σφαίρες, τέσσερα όπλα και έξι διόπτρες. Για την δεύτερη υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμα Ιρακινός.

Συνολικά με το alexpoli.gr λοιπόν, έχουν συλληφθεί 3 άτομα, 2 από το λιμενικό και 1 από την αστυνομία. Οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους όμως δεν αφορούν τρομοκράτες της ISIS. Πρόκειται για μεταφορά όπλων για πολεμική χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, από ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα έγινε σύλληψη 2 Ιρακινών στο λιμάνι κοντά στον ΟΣΕ, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει όχημα με τροχόσπιτο με 17 πολεμικά τυφέκια και 40.000 σφαίρες. Οι δύο άνδρες θα πήγαιναν στη Χρυσούπολη Καβάλας, από εκεί στη Χίο και μετά στην Τουρκία με το πλοίο. Αργότερα όταν εντοπίστηκε και το δεύτερο όχημα οι αρχές τέθηκαν σε “γενικό συναγερμό”.

Πρόκειται και πάλι για μια τεράστια επιτυχία της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και του λιμεναρχείου φυσικά, καθώς τα οχήματα αυτά όπως φαίνεται διέσχισαν χώρες της Ευρώπης γεμάτα όπλα…ανενόχλητα… και καμία ευρωπαϊκή αρχή δεν τα εντόπισε…Αντιθέτως οι αρχές στον Έβρο έκαναν τη δουλειά τους υποδειγματικά και πάλι.

Πηγή: alexpoli.gr