Επιστολή – καταγγελία των Εμπόρων των Χανίων έρχεται να “βάλει φωτιές” και να αναζωπυρώσει το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στον εμπορικό σύλλογο Χανίων.

Η καταγγελία αφορά στο μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννα Μπινιά, δριμεία επικρίτρια της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, η οποία με ανάρτησή της ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι την Κυριακή του Αγίου Βαλεντίνου το κατάστημά της θα λειτουργεί. Μάλιστα, η παράταξη των “Εμπόρων των Χανίων” ζητά την απομάκρυνσή της.

Δείτε τι αναφέρει η επιστολή καταγγελία των Εμπόρων των Χανίων:

«Τα..καλά και συμφέροντα μιας «αγωνίστριας» εμπόρισσας.

“Κυριακή 14 Φεβρουαρίου όλη μέρα μαζί …..
Στην οδό Αροντάκη από τις 10 το πρωί …” 

Επί τρία και πλέον χρόνια, η προηγούμενη διοίκηση του ΕΣΧ δεχόταν μια αήθη επίθεση λάσπης από την Κα Μπινιά και πιο συγκεκριμένα από την ημέρα που η πλειοψηφία του συμβουλίου την έκρινε ακατάλληλη για την προεδρεία του συλλόγου. Μια επίθεση χωρίς κανένα ίχνος αλήθειας που δεν αναφερόταν μόνο στις διοικητικές μας ικανότητες ( και που θα ήταν θεμιτή εάν τεκμηριώνονταν) αλλά και  σε προσωπικό επίπεδο με χαρακτηρισμούς που έθιγαν την αξιοπρέπεια μας. 

Είχαμε επιλέξει να μην απαντάμε. Θεωρούσαμε ότι η συντήρηση μιας τέτοιας διαμάχης δεν έκανε καλό στον σύλλογο και δεν ήταν αυτό για το οποίο μας είχαν επιλέξει οι συνάδελφοι να πράττουμε. Τα αποτέλεσματα των εκλογών έδειξαν ότι δυστυχώς αυτός ο πόλεμος λάσπης απέδωσε (πες πες κάτι θα μείνει, που λέει και ο λαός) και για μόλις 3 ψήφους διαφορά, την διοίκηση του συλλόγου ανέλαβαν άλλοι , οι οποίοι φυσικά αντέμειψαν την Κα Μπινιά για τις υπηρεσίες λάσπης που προσέφερε δίνοντας της την θέση της Γ.Γραμματέας του συλλόγου. 

Είναι δεδομένο ότι παρά την ήττα μας δεν θα πράξουμε αντιστοίχως επιδιδόμενοι και εμείς σε πόλεμο λάσπης, όπως επίσης είναι δεδομένο όμως, ότι θα αποκαλύπτουμε σε κάθε ευκαιρία την υποκρισία και την ανακολουθία λόγων και πράξεων που θα διαπιστώνουμε όπως θα δείτε παρακάτω.

Ένα από τα βασικά θέματα για τα οποία μας κατηγορούσε η Κα Μπινιά ήταν το θέμα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Για να μην πλατιάσουμε, δεν θα αναφερθούμε λεπτομερώς στις δυναμικές προσπάθειες που κάναμε επί 2 χρόνια καταφέρνωντας να είμαστε από τους τελευταίους συλλόγους πανελλαδικά που τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά τις  Κυριακές που βάσει νόμου επιτρεπόταν η λειτουργία τους. Θα αναφερθούμε όμως στις εκφράσεις που χρησιμοποιούσε η Κα Μπινιά στα Social media εναντίον των εμπόρων που επέλεγαν να ανοίξουν όπως  « μπράβο σε όσους άνοιξαν σήμερα και τα κονόμησαν» καθώς και τα συνεχή δημοσιεύματα της ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία μερικά εκ των οποίων σας παραθέτουμε σε φωτογραφίες. 

Θα πίστευε κανείς λοιπόν, ότι η «αγωνίστρια» Κα Μπινιά θα ήταν η τελευταία που θα άνοιγε Κυριακή το κατάστημα της για να τα «κονομήσει» όπως έλεγε για τους άλλους. Και όμως συνάδελφοι…η Κα Μπινιά την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου είχε και τα 2 καταστήματα που ανήκουν στην οικογένεια της ανοικτά και μάλιστα το διαφήμιζε επί ημέρες στα Social media καθώς και στις βιτρίνες των καταστημάτων της.  Η αγωνίστρια, η ανυποχώρητη, η έντιμη,  η συνδικαλίστρια Κα Μπινιά επέλεξε μία Κυριακή που δεν ανήκει καν στις 8 που είναι νόμιμο να ανοίγουν τα μαγαζιά, για να αποδείξει πως η έκφραση «τα καλά και συμφέροντα» ισχύει στο έπακρον για την περίπτωση της. 

Επαναλαμβάνουμε πως ο νόμος ορίζει νόμιμο το άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές και καμία άλλη. Η συγκεκριμένη Κυριακή δεν ανήκει στις 8 επομένως κάθε άνοιγμα είναι παράνομο. Και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν η γραμματέας του Εμπορικού συλλόγου να πράττει παράνομα χωρίς να δείχνει το παράδειγμα με την σωστή και νόμιμη συνδικαλιστική της δράση. 

ΥΣ. Ως συνδυασμός «Εμποροι των Χανίων» θα θέσουμε θέμα απομάκρυνσης της κυρίας Μπινιάς από την θέση της Γ.Γραμματέως του συλλόγου διότι δεν μπορεί όπως προαναφέραμε από την θέση αυτή να παρανομεί και να μην δίνει το καλό και νόμιμο παράδειγμα προς τους υπόλοιπους συναδέλφους. Επίσης φανταζόμαστε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη που με τόσο σθένος υπερασπίζεται την Κυριακάτικη αργία, φτάνοντας σε σημείο να κρατήσει κλειστά τα μαγαζιά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, θα πράξει ανάλογα κατακρίνοντας την απαράδεκτη αυτή πράξη χωρίς να καλύπτει συμπεριφορές και καταστάσεις που δεν συνάδουν με τις ιδέες και τις πολιτικές που πρεσβεύει.    

Ο συνδυασμός 
Έμποροι των Χανίων»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook