Αγοραστή για τέσσερα τουριστικά έργα από τα οποία δύο βρίσκονται στην Ελλάδα, στο Πόρτο Χέλι και την Κρήτη αναζητά η Dolpin Capital Investors, σε μία κίνηση που σηματοδοτεί τη σταδιακή απαλλαγή non core περιουσιακών στοιχείων και ταυτόχρονα την άντληση ρευστότητας για την ανάπτυξη των “ώριμων” έργων. 

Η Dolphin Capital Investors, όπως έκανε γνωστό την περασμένη Πέμπτη, αναζητά αγοραστή για το Sitia Bay Resort στην Κρήτη του οποίου το απαιτούμενο προεδρικό διάταγμα για την οικιστική ζώνη στη Σητεία έκανε δεκτό το Συμβούλιο Επικρατείας, με την τελική απόφαση να αναμένεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η τελική απόφαση του υπ.Περιβάλλοντος θα επιτρέψει την πώληση οικιστικών μονάδων ανεξαρτήτως της διαδικασίας ανάπτυξης του έργου.

Επίσης πωλεί το ξενοδοχείο Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2014. Εκτείνεται σε επιφάνεια 8.195 τ.μ. και διαθέτει 66 δωμάτια/διαμερίσματα (από 55 έως 95 τ.μ.). Τα υπόλοιπα δύο “πωλείται” αφορούν το έργο Livka Bay στην Κροατία και το La Vanta Resort στην Τουρκία που ανήκουν στα non-core στοιχεία της εταιρείας.

Όσον αφορά τα έργα που βρίσκονται σε λειτουργία, για το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, η Dolphin Capital Investors πέτυχε καλύτερους όρους αναχρηματοδότησης από την Τράπεζα Πειραιώς για δάνειο που συνδέεται με το συγκεκριμένο έργο. Το εν λόγω θέρετρο παρουσίασε πληρότητα 57% το 2015, που είναι αυξημένη κατά 5% συγκριτικά με το 2014, με την μέση ημερήσια τιμή δωματίου να διαμορφώνεται στα 1.229 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook