Την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου άφησε μια 75χρονη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης H1N1.

Η 75χρονη σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας και η κατάστασή της ήταν ήδη επιβαρυμένη όταν νόσησε από τον ιό.

Εν τω μεταξύ, στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, νοσηλεύεται μια ακόμη ασθενής που έχει προσβληθεί από τον ιό H1N1. Πρόκειται για μια 52χρονη γυναίκα, η οποία  εισήχθη στην μονάδα με συμπτώματα γρίπης ενώ οι εξετάσεις που εστάλησαν στο ΠΑΣΤΕΡ, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τον ιό Η1Ν1.

Σε έξαρση η εποχική γρίπη σε όλη τη χώρα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης σε όλη τη χώρα φτάνουν πλέον τους 93, με τις εισαγωγές νοσούντων να είναι περισσότερες σε σχέση με πέρυσι. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 99 ασθενείς, ενώ συνολικά από την αρχή του φαινομένου έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 295 άτομα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης, και ειδικά των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook