Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων αναφέρεται:

“Κατατέθηκε  ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ στο Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας», με την οποία ανατίθεται η κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών των Δημοσίων Δομών Υγείας στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και των Νομικών Προσώπων αυτών.

Επανειλημμένως δηλώνουν ότι στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016 που ήδη εκτελείται, αυξήθηκε η Κρατική Χρηματοδότηση προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και καλύπτει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες των φορέων, διαψεύδοντας μετά βδελυγμίας την ΠΟΕΔΗΝ για οριακή λειτουργία του Συστήματος.

Τα Νοσοκομεία εφέτος επιχορηγούνται με 1,15 δις ευρώ την ίδια στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι κοντά στα 2 δις ευρώ. Ίδια εικόνα στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα. Συγχωνεύονται – καταργούνται η μία μετά την άλλη οι Μονάδες. Προειδοποιήσαμε την Κυβέρνηση ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Γιατί λοιπόν αφού είναι διασφαλισμένη, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η χρηματοδότηση των Φορέων Υγείας, προωθείται η συγκεκριμένη διάταξη;

Ασφαλώς υποκρύπτονται σκοπιμότητες.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει για την οριακή λειτουργία του ΕΣΥ, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, κατ’ εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 μετακυλύοντας τις πολιτικές ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης συνέχισης λειτουργίας πολλών μικρών και μεσαίων διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Τους καθιστά συνυπεύθυνους για την χρηματοδότηση και την στελέχωσή τους.

Ταυτόχρονα επιδιώκουν να σταματήσουν κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της κάθε περιοχής για τη σωτηρία των Νοσοκομείων και των Πρωτοβάθμιων Μονάδων, αποφεύγοντας το πολιτικό κόστος.

Κατ’ εφαρμογή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ εξανεμίζουν την κρατική χρηματοδότηση προς το Σύστημα και τα λειτουργικά έξοδα διαβιβάζονται στους πολίτες με άμεσα ή έμμεσα χαράτσια (αγορά υπηρεσιών, επιβολή δημοτικών τελών κ.α).

Επιδιώκουν να καταστήσουν το Σύστημα ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ με την εμπλοκή των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης την εμπλοκή μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Ιδιωτικού Τομέα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το Νοσοκομείο Θηρών το οποίο θα χρηματοδοτούν οι κάτοικοι με επιβολή τελών σε Δημοτικές Υπηρεσίες.

Η «Αριστερή» Κυβέρνηση εντάσσει στο ΕΣΥ το Νοσοκομείο Θηρών ως Ανώνυμη Εταιρεία, υπογράφοντας προγραμματική Σύμβαση με την Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου, για αλλοίωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΥ.ΖΗΤΑΜΕ την λειτουργία του Νοσοκομείου Θηρών ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου
.
Η λειτουργία του Συστήματος είναι ευθύνη του κράτους. Δεν θα καταφέρει η κυβέρνηση να κλείσει τα στόματα στις Δημοτικές Αρχές μετακυλύοντάς τους την ευθύνη.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Συμμετέχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  έξω από το Υπουργείο Υγείας.την Πέμπτη 18/2 στις 12 το μεσημέρι

Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕΔΗΝ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook