Aνακοίνωση του Νομαρχιακού Πολιτικό Συμβουλίου Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για χρηματοδότηση των αναγκών της δημοσίας υγείας από την ΚΑΠ των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ τους:

“Με τροπολογία των υπουργών Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότηση, Υγείας και Δικαιοσύνης, δίνεται η δυνατότητα «επιχορηγήσεων» από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους σε δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στον χώρο ευθύνης του κάθε Οργ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο που οι δαπάνες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Τ.Α. που ήδη είναι μειωμένοι και έχουν περικοπεί ξανά και ξανά.

Είναι προφανές ότι το κεντρικό πρόγραμμα δεν βγαίνει
Είναι προφανές ότι εκτός από το συνολικό πρόγραμμα, δεν «βγαίνει» και στα επιμέρους τομείς (παιδεία, υγεία κλπ)
Είναι και επίκαιρο ότι δεν βγαίνει ούτε στον πρωτογενή τομέα. Τρανή απόδειξη οι κινητοποιήσεις των αγροτών – κτηνοτρόφων – αλιέων, ο τρόπος αντιμετώπισης και η αδυναμία να δοθεί λύση ή έστω και βελτιωτικές λύσεις.

Η περικοπή των προϋπολογισμών των ΟΤΑ θα έχει αρνητικές συνέπειες και σε άλλους τομείς. Το πρόβλημα δεν είναι το που πρέπει να γίνουν οι περικοπές και που θα τοποθετηθούν μπαλώματα.

Τα μνημόνια (το τρίτο όπως και τα δύο προηγούμενα) και οι εφαρμοστές τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τελευταία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι η λύση αλλά η συνέχεια και η επίταση του προβλήματος.

Η Λαϊκή Ενότητα επισημαίνει τα αδιέξοδα της συνολικής πολιτικής των νεοφιλελεύθερων μνημονίων.

Θεωρεί ότι οι «λύσεις» που παρουσιάζονται (όπως αυτή της τροπολογίας) δείχνουν το πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Καλεί τους φορείς της κοινωνίας (ειδικά την Τ.Α. και τον τομέα της υγείας που τους αφορά πρωτίστως), τη νεολαία και τους πολίτες σε ενεργοποίηση και κοινούς αγώνες ενάντια στην νεοφιλελεύθερη αδιέξοδη και αντικοινωνική πολιτική.

Με ριζοσπαστική αντίληψη για την ανάδειξη του ρόλου της ευρωζώνης, του ευρώ και συνολικά της ΕΕ και των όλο και πιο αντιδραστικών και αντιδημοκρατικών δρόμων που ακολουθούν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook