Εκδήλωση με θέμα «αλκοόλ-μέθη-οδήγηση: Μια επικίνδυνη σχέση» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στα Χανιά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το σύλλογο «Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων» Ν. Χανίων (ΠΡΟ.Τ.Α.).

Η θεματολογία της εσπερίδας, που θα ξεκινήσει στις 19.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά, περιέχει τέσσερις εισηγήσεις και συντονιστής του πάνελ είναι ο δικηγόρος Ευτύχης Μαυρογένης, μέλος Δ.Σ. ΠΡΟ.Τ.Α.

Συγκεκριμένα:

-«Οδηγοί υπό την επήρεια μέθης. Συνέπειες από τη χρήση αλκοόλ όταν οδηγούμε».

Εισηγητής: Μπελιβάνης Σταμάτης, Ιατροδικαστής Χανίων.

-«Ψυχολογία οδικής συμπεριφοράς και κατάχρηση αλκοόλ».

Εισηγητής: Δρ. Νάκος Α. Γεώργιος, ψυχολόγος Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης

-«Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια».

Εισηγητής: Δανέλλη-Μυλωνά Βασιλική, πρόεδρος Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

-«Όταν η αλκοόλη γίνεται πρόβλημα».

Εισηγητής: καθηγητής Παπαδόπουλος Στ. Ιωάννης, ιατρός.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα «αλκοόλ και οδήγηση» και να τους παρακινήσει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις σε κάθε τους μετακίνηση ώστε να διασφαλίζουν την επιστροφή τους με ασφάλεια.

 Επιπλέον, η κατανάλωση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββάτου, παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Ακόμα πιο επικίνδυνη περίοδος για τους οδηγούς θεωρείται και η καλοκαιρινή λόγω του ότι οι χρήστες των δρόμων είναι πιο «χαλαροί» και κατά συνέπεια πιο απρόσεκτοι, με αποτέλεσμα, συχνά, να οδηγούν κουρασμένοι απ’ τα μπάνια, τη νυχτερινή διασκέδαση και να είναι απρόσεκτοι λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ.

Συνδιοργανωτές είναι ο δήμος Χανίων-Κ.Ε.Π.Π.Ε.ΔΗ.Χ., η περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και η Νευροχειρουργική Κλινική Χανίων.