Στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Πραιτωρίων παρέμειναν χθες για μια ακόμη ημέρα οι αγρότες του συλλόγου Αστερουσίων, οι οποίοι όπως τονίζουν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων αναφέρεται:

“Για μια ακόμα μέρα οι μικρομεσαίοι αγρότες των Αστερουσίων έμειναν στο δρόμο, όπως αποφάσισε η Επιτροπή του μπλόκου Πραιτωρίων την Κυριακή. Έχοντας πάρει δύναμη από το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που οργάνωσαν τα 68 μπλόκα που συμμετείχαν στη σύσκεψη στην Νίκαια στις 7 Φλεβάρη, μαζί και το δικό μας, συνεχίζουμε με τα αιτήματα που αποφάσισε ομόφωνα η σύσκεψη:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγησή από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

5. Κατάργηση φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα φορολογίας στο τσίπουρο.

Στο μπλόκο μας, το μοναδικό που έχει απομείνει στο νομό, καταφτάνουν όλο και περισσότεροι αγρότες. Συνεχίζουμε με καλύτερη οργάνωση και αποφασιστικότητα, με τα αιτήματά μας, ακολουθώντας το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων. Συντονιζόμαστε με το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, είμαστε σε επικοινωνία με αγρότες άλλων περιοχών.

Τώρα που αναθαρρεύει η μικρομεσαία αγροτιά και σμίγει με την εργατιά είναι ώρα για κλιμάκωση του αγώνα. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους. Η κυβέρνηση μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο, μα εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δε πάμε σε διάλογο για «το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι κυβέρνησης-ΕΕ στο λαιμό μας». Βέβαια, υπάρχουν πρόθυμοι για τέτοιο διάλογο, που τη μια μέρα βγαίνουν «μπροστάρηδες» λάβροι κατά της κυβέρνησης και την άλλη μέρα ξεπουλάνε τον αγώνα.

Όχι απογοήτευση και αναμονή! Να στείλουμε μήνυμα στη κυβέρνηση και όσους τη σιγοντάρουν: ο αγώνας για επιβίωση είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά!

Όλη η μικρομεσαία αγροτιά των Αστερουσίων στο μπλόκο των Πραιτωρίων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook