Εν αναμονή του ΔΣ του Ερασιτέχνη, αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχουν 2 τάσεις (“παρατάξεις’’) στον Εργοτέλη.

Η μία με επικεφαλής τον Γ. Βρέντζο ο οποίος φαίνεται να έχει την απόλυτη στήριξη τόσο του Ν. Τζώρτζογλου όσο κι άλλων επιφανών πρώην παραγόντων όπως οι Γ. Στειακάκης, Γ. Βοζικάκης, Δ. Γιαννουλάκης, Μ. Σκεπάρνης κ.α..

Ο Γ. Βρέντζος φαίνεται να έχει και την στήριξη του Γ. Σουλτάτου, ο οποίος όμως είναι μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη που φαίνεται να μην συναινεί στην προκήρυξη εκλογών κι ετοιμάζει εναλλακτική πρόταση απλής αναδιοργάνωσης του ΔΣ. με πιθανή προσθήκη νέων μελών όπως ο Γ. Βρέντζος (κάτι με το οποίο ο τελευταίος δεν φαίνεται πλέον να είναι σύμφωνος και να προτιμά πιο ‘’καθαρές’’ και ‘’ριζοσπαστικές’’ λύσεις μέσω εκλογών).

Η επιθυμία του Γ. Βρέντζου και των στενών συνεργατών του είναι η άμεση σύγκλιση ΓΣ και η κατάθεση πρότασης για εκλογές το συντομότερο δυνατό, όπου θα προταθεί ένα ενιαίο κι ενωτικό –κι ιδανικά μοναδικό– 20μελές (15 τακτικά + 5 αναπληρωματικά μέλη) ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γ. Βρέντζο και συμμετέχοντες πρώην και νυν παράγοντες απ’ όλες τις ‘’τάσεις’’, όπως για παράδειγμα οι Γ. Στειακάκης, Δ. Γιαννουλάκης, Μ. Σκεπάρνης, Σπ. Δανδαρής, Β. Γιαννουλάκης, Γ. Σουλτάτος, Γ. Κατρινάκης, Λ. Καραταράκης, Μ. Παπαντωνάκης, Γ. Μεντζάκης, Μ. Σχοιναράκης κ.α., αλλά και νέοι παράγοντες όπως ο Γ. Τζώρτζογλου (εκπροσωπόντας την οικογένεια Τζώρτζογλου μια κι ο Νίκος δεν μπορεί λόγω ΕΠΣΗ όπως κι ο Γ. Βοζικάκης).

Ο Γ. Βρέντζος επίσης προσπαθεί να πείσει κι άλλους επώνυμους Ηρακλειώτες (εντός κι εκτός Ηρακλείου) να συμμετέχουν στη νέα διοίκηση και να χρηματοδοτήσουν την νέα προσπάθεια.

Το λόγο πλέον έχει το ΔΣ του Ερασιτέχνη  το οποίο καλείται ν’ αποφασίσει άμεσα για το πως θα κινηθεί. Οι πρώτες αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στο ΔΣ που διεξάγεται απόψε, με τις πρώτες πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι η νυν διοίκηση σε πρώτη φάση δεν προτίθεται όχι μόνο να προκηρύξει εκλογές αλλά ούτε καν να συγκαλέσει ΓΣ με θέμα συζήτησης τις τρέχουσες εξελίξεις, απευθύνοντας κάλεσμα σ΄ όποιον επιθυμεί να συμμετέχει/συνδράμει στο έργο της.

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της κατηγορίας στην οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής η ομάδα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, φαίνεται ότι όπως ήταν αναμενόμενο η συμμετοχή στην Γ’ Εθνική είναι δυνατή αλλά με μελλοντικές οικονομικές συνέπειες, δηλαδή η νέα ΠΑΕ θα επιβαρυνθεί με το 50% των ποδοσφαιρικών χρεών της παλιάς ΠΑΕ που θα έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τον προβιβασμό της ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία (Football League).

Μένει λοιπόν να ξεκαθαρίσει πόσα είναι – ή μάλλον πόσα θα είναι  μελλοντικά – αυτά τα χρέη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 400.000-700.000 ευρώ με τα οποία θα επιβαρυνθεί η νέα ΠΑΕ. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, δεδομένου σ’ αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα χρήματα που θα χρειαστούν προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην Super League (υπολογίζονται σε 2 εκ. μίνιμουμ) καθώς και για άλλες ανάγκες του Συλλόγου (εγκαταστάσεις, υποδομές κλπ.). Μιλάμε λοιπόν χοντρικά για ένα ποσό μίνιμουμ 2,5 εκ. το οποίο θα χρειαστεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ένα τόσο μεγάλο ποσό; Απ’ ότι έχει φανεί έως τώρα, μόνο ο Γ. Βρέντζος κι οι συνεργάτες του είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν μια τέτοια προοπτική, αφού φυσικά πρώτα οριστικοποιηθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική και ξεκαθαρίσει κατά το δυνατό το ύψος των χρεών με το οποίο θα επιβαρυνθεί η νέα ΠΑΕ. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook