Όπως είχε ήδη φανεί και διαρεύσει τις προηγούμενες μέρες, το ΔΣ του Ερασιτέχνη Εργοτέλη κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση δεν πήρε κάποια απόφαση σχετικά με την προκήρυξη έκτακτης ΓΣ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στον Σύλλογο ή ακόμα κι εκλογές. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι συνέπειες μετά την απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθηλημα και τη διαφαινόμενη εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Β. Γιαννουλάκη με μέλος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, καθώς και σχετικές γνωμοδοτήσεις από επώνυμους νομικούς, φαίνεται ότι όπως ήταν αναμενόμενο το ιδανικό σενάριο της συμμετοχής στην Γ’ Εθνική χωρίς αγωνιστικές ή οικονομικές συνέπειες (που ήταν δεδομένο αν είχε επιλεγεί η Γ’ Εθνική το περασμένο καλοκαίρι) έχει ελάχιστες – αν όχι μηδενικές – πιθανότητες. Συνεπώς, φαίνεται ότι οι επιλογές του Εργοτέλη θα είναι τελικά οι εξής 2:

1.     Συμμετοχή ως ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στην Γ’ Εθνική ή οποιαδήποτε άλλη ερασιτεχνική κατηγορία (ΕΠΣΗ) χωρίς αγωνιστικές αλλά με οικονομικές συνέπειες. H νέα ΠΑΕ Εργοτέλης που θα ιδρυθεί θα επιβαρυνθεί με το 50% των ποδοσφαιρικών χρέων της παλιάς ΠΑΕ που θα έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τον προβιβασμό του Συλλόγου σε επαγγελματική κατηγορία (Football League).

2.     Συμμετοχή ως ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ στην B ή Α2 ΕΠΣΗ (ανάλογα με το αν τελικά ανέβουν κατηγορία φέτος οι Νέοι Εργοτέλη) χωρίς οικονομικές ή αγωνιστικές συνέπειες.

Άρα δηλαδή ο ΓΣ Εργοτέλης δεν απαλλάσεται συνολικά από τα χρέη της ΠΑΕ σ’ όποια κατηγορία κι αν αγωνιστεί. Αν υποθέσουμε ότι ο Εργοτέλης θα προτιμήσει ν’ αγωνιστεί στην υψηλότερη δυνατή κατηγορία σε περίπτωση που αποφασίσει να διατηρήσει την ονομασία ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (και συνεπώς δεν αποφύγει τα χρέη), θα έχει να επιλέξει μεταξύ της συμμετοχής ως ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στην Γ’ Εθνική με χρέη και ως ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ στην Β ή Α2 ΕΠΣΗ χωρίς χρέη.

Είναι λογικό οι περισσότεροι παράγοντες κι ο κόσμος του Εργοτέλη να προτιμούν την Γ’ Εθνική, το θέμα όμως είναι να βρεθούν κάποιοι να καλύψουν όχι μόνο τα χρέη (που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ), αλλά και την επένδυση που χρειάζεται προκειμένου να επανέρθει η ομάδα στην Super League (οι άνθρωποι του Εργοτέλη το εκτιμούν σε 2 εκ.  ευρώ μίνιμουμ), καθώς και το κόστος για άλλες ανάγκες του Συλλόγου (εγκαταστάσεις, υποδομές, ακαδημίες κλπ.). Μιλάμε λοιπόν συνολικά για ένα ποσό τουλάχιστον 2,5 εκ. (πιθανόν παραπάνω ειδικά αν η ομάδα δεν επιτύχει δυο σερί ανόδους που δεν είναι εύκολο) που θα χρειαστεί μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια (αν υποθέσει κανείς ότι ο στόχος θα είναι η άμεση επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία).

 

Έως αυτή τη στιγμή, ο μόνος που φαίνεται διατεθειμένος ν’ αναλάβει το πολύ μεγάλο αυτό οικονομικό βάρος είναι ο Γιώργος Βρέντζος κι οι συνεργάτες του εντός και κυρίως εκτός Ηρακλείου. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, πρέπει φυσικά πρώτα να ξεκαθαρίσει οριστικά κι επίσημα το νομικό σκέλος (δηλαδή να οριστικοποιηθούν οι παραπάνω 3 επιλογές) καθώς και το ύψος των χρεών που θα κληρονομήσει η νέα ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook