Μπορεί ο πρωθυπουργός να τον άδειασε μεγαλοπρεπώς στην υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη και την ανάκληση του «ξηλώματός» του ωστόσο ο Νίκος Τόσκας επιμένει να καταφέρεται εναντίον του πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και νυν βοηθού επιτελάρχη για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Θέλοντας, μάλιστα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε βάρος του την Πέμπτη όταν λίγες ώρες μετά την επίθεσή του από τη Βουλή σε βάρος του κ. Σφακιανάκη ανακοινώθηκε η ανάκληση της τοποθέτησης του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού υποστήριξε το πρωί της Παρασκευής ότι «η κύρια ενασχόλησή μου χθες δεν ήταν το θέμα Σφακιανάκη. Είχα πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ».

Επέμεινε, επίσης, στη γραμμή ότι ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε υπερβεί τις κόκκινες γραμμές όσον αφορά το θέμα των δημοσίων σχέσεων.

«Σε ένα οργανωμένο σύστημα καπρίτσια δεν χωρούν. Δεν μπορεί κάποιος να μένει 20 χρόνια στην ίδια θέση, ούτε κάποιος αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Προφανώς είχε υπερβεί τα όρια όσον αφορά τη χρήση των ΜΜΕ, για μένα η σεμνότητα είναι σημαντική» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ποιοι τοποθετούνται στη ΔΗΕ

Με την τοποθέτηση αξιωματικών που επέλεξε ο Μανώλης Σφακιανάκης ως προϊστάμενους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την εποπτεία του ίδιου του υποστρατήγου στη συγκεκριμένη υπηρεσία έκλεισε ο  κύκλος  των αντιπαραθέσεων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
    
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες νέος προϊστάμενος στην Αθήνα θα είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλειος Παπακώστας ένας αξιωματικός που τελευταία 2 χρόνια βρίσκονταν στο πλευρό του Μανώλη Σφακιανάκης ως υποδιοικητής στη Δίωξη Αθηνών, ενώ για το κομμάτι της Θεσσαλονίκης η  επιλογή του υποστρατήγου είναι ο Γεώργιος Παπαπροδρόμου. Αξίζει να τονισθεί πως ο Μανώλης Σφακιανάκης θα διατηρεί γραφείο στη ΓΑΔΑ ως εποπτεύων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ελω γραφείο θα έχει στο υπουργείο ως βοηθός της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη και επόπτης πληροφορικής. Πληροφορίες λένε πως η χθεσινή βραδινή συνάντηση μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Καωνσταντίνου Τσουβάλα και του Μανώλη Σφακιανάκη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Πλέον απομένει να διαπιστωθεί πως θα λειτουργήσει το νέο σχήμα…

Το χθεσινό αλαλούμ

Αναδίπλωση στην αναδίπλωση για την κυβέρνηση που δημιούργησε μια κατάσταση αλαλούμ για τη μετακίνηση του μέχρι χθες επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. 
Την Τετάρτη ο υποστράτηγος Σφακιανάκης μετακινήθηκε στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Το μεσημέρι της Πέμπτης, με νέα ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποιήθηκε η απόφαση να ακυρωθεί η τοποθέτηση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.», ανέφερε η ανακοίνωση. Η αναδίπλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης που από το πρωί διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του στη Βουλή πως η μετακίνηση του υποστρατήγου Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ακυρώνεται θεωρήθηκε πλήγμα για το Νίκο Τόσκα και πολλοί εκτίμησαν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμη και η αντικατάσταση του υπουργού που πλέον εμφανιζόταν βαρύτατα εκτεθειμένος. Κι αυτό διότι μέσα σε λίγες ώρες και κυρίως κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και τη θύελλα διαμαρτυριών ο κ. Τόσκας υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη που θεωρήθηκε σαν υποβάθμιση του καταξιωμένου αστυνομικού. 

Τελικά το βράδυ και με άμεση παρέμβαση Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, βρέθηκε η συμβιβαστική φόρμουλα. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook