Μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που άντεξε στο χρόνο, το Καλυβιανό Καρναβάλι, συνεχίζει να σκορπίζει κέφι και χαρά αγκαλιάζοντας πλέον ολόκληρο τον Αποκόρωνα. 

Οι εκδηλωσεις κορυφώνονται σημερα στις 2 μετά το μεσημέρι με την μεγαλη παρελαση αρματων και πεζοπορων.

(Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να επισκεφτειτε στην σελιδα  στο facebook https://www.facebook.com/KalybianoKarnabali και βεβαια στα τηλεφωνα: -Νικος Ζιλιμπινακης  698-6428-256 -Τασια Παπαντελακη 694-5307-381 -Θανασσης Αγγελακης   697-3389-786)

Ιστορία του Καλυβιανού Καρναβαλιού

Μασκαρεμένοι με αυτοσχέδιες στολές έδιναν ζωή στα στενά σοκάκια των Καλυβών τη δεκαετία του ’30 αφήνοντας από τότε το στίγμα τους για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει τις επόμενες δεκαετίες. Οργανωμένο εμφανίζεται το 1954 και αρχίζει να κλέβει την παράσταση από την πρώτη κιόλας χρονιά. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο σε πεζοπόρους μασκαρεμένους όσο και σε εντυπωσιακές κατασκευές. Εκδηλώσεις και δρώμενα λάμβαναν χώρα όλες τις μέρες του Τριωδίου θέτοντας τις Καλύβες στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων. 

Τα χρόνια κύλισαν και το Καλυβιανό καρναβάλι δοκιμάστηκε στο χρόνο, μένοντας αλώβητο ακόμα και τις δύσκολες ιστορικά περιόδους της χώρας. Αγκάλιασε τον πρώην Καποδιστριακό δήμο Αρμένων και έφτασε στις μέρες μας να αποτελεί τη μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση του Καλλικρατικού δήμου Αποκορώνου. 

Συνεχιστές του καρναβαλιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μανόλης Ραυτόπουλους» με την ηθική και υλική υποστήριξη του δήμου Αποκορώνου, τοπικών συλλόγων, φορέων και καταστηματαρχών. 

…..”Και μη μας κρίνεις αυστηρώς αν δεν χαρείς μαζί μας. Είναι η Κωμόπολης μικρή και… άδειο το πουγγί μας”, λένε οι διοργανωτές του καρναβαλιού….

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook