Η δεκαπεντάχρονη Άννα, φόρεσε το πιο όμορφο φόρεμά της, βάφτηκε και έφυγε για τα καλλιστεία του Λυκείου της όπου έλαβε μέρος.

Η φωτογραφία της έκανε αμέσως το γύρο του διαδικτύου, καθώς αρκετοί ήταν οι χρήστες που την κοινοποίησαν. Ο λόγος; Απλά μοναδικός. Η Άννα, δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, είναι ένα κορίτσι που πάσχει από Σύνδρομο Down κάτι που δεν την εμπόδισε όπως βλέπετε να λάβει μέρος στα καλλιστεία.

Τα παιδιά και οι ενήλικες με σύνδρομο Down, δεν καθορίζουν τη ζωή τους. Είναι απλώς μια πτυχή της ζωής τους, που τους κάνει αυτό που είναι. Εκείνοι με σύνδρομο Down μπορεί να έχουν σωματική ή πνευματική αναπηρία, αλλά είναι χωρίς αμφιβολία ικανοί να κάνουν σπουδαία πράγματα.
Σύμφωνα με τη «The National Down Syndrome Society», πολλοί έφηβοι και νεαροί ενήλικες με σύνδρομο Down έχουν προβλήματα άγχους και κατάθλιψης. Γι ‘αυτό είναι φυσικό για τους γονείς του, να ανησυχούν γι’ αυτούς όταν ακολουθούν το δικό τους δρόμο μέσα στη ζωή, όπως κάνουν άλλωστε όλοι οι γονείς που έχουν παιδιά με ή χωρίς σύνδρομο Down.

Όταν η φωτογραφία της 15χρονης Άννας, δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα στο Facebook με το όνομα «Special Miracles», ένα site αφιερωμένο στην εκπαίδευση των γονέων για την ανατροφή των παιδιών με σύνδρομο Down, την αναδημοσίευσε.

Η εικόνα, έγινε αμέσως viral και έχει περισσότερα από 500.000 likes ενώ έχει κοινοποιηθεί πάνω από 20.000 φορές. Οι περισσότεροι χρήστες παρατήρησαν το πόσο όμορφη είναι η Άννα και ότι δεν θυμίζει σε τίποτε ένα παιδί με σύνδρομο Down. Άλλοι σχολίασαν το εντυπωσιακό της φόρεμα ενώ κάποιοι άλλοι άρχισαν να μοιράζονται φωτογραφίες από τα δικά τους πρόσωπα με σύνδρομο Down, θέλοντας να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι η γενετική διαταραχή δεν είναι ένας περιορισμός στη ζωή!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook