Περίπου 700 νέα κρούσματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καταγράφονται κάθε χρόνο επειδή οι γυναίκες δεν προχωρούν σε τακτική εξέταση ΠΑΠ. Τα θλιβερά αυτά δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η έννοια της πρόληψης δεν έχει εμπεδωθεί στον πληθυσμό και αυτό το κενό θέλει να καλύψει συν τοις άλλοις το Ινστιτούτο Παπανικολάου που στόχο έχει να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα επιστήμονα Γιώργου Παπανικολάου και να βοηθήσει στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου.

Χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και επιστημονικό μνημόσυνο προς τιμήν του Γιώργου Παπανικολάου, στην κεντρική αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του εντεταλμένου σύμβουλου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, Μανώλη Σκουλάκη.

Το Ινστιτούτο Γεώργιος Ν. Παπανικολάου, το οποίο και ιδρύθηκε το 1998, έχει έδρα τη γενέτειρα του Έλληνα επιστήμονα την Κύμη και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων νεοπλασματικών νόσων. Επίσης, σκοπός του φορέα είναι η διαμόρφωση της οικίας Παπανικολάου σε χώρο ανοιχτό και επισκέψιμο στο κοινό. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν από την κυβέρνηση, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς και ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης. Παρόντες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευση ήταν οι βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου – που άλλωστε έχει καταγωγή από την Εύβοια – και Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Θεόδωρος Φορτσάκης.

Δείτε την εκδήλωση 

 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook