Για ένα πολιτικό κενό που επιβάλλει την επανασύσταση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης έκανε λόγο από τα Χανιά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών  Γιώργος Πεταλωτής.

Ο πρώην υπουργός  παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΙΔΗΣΟ στα Χανιά, παρουσία πολλών μελών και φίλων του Κινήματος.

Όπως επεσήμανε ο κ.Πεταλωτής, οι σύντομες πολιτικές εξελίξεις επιβάλλον γρήγορες αποφάσεις για το ΚΙΔΗΣΟ και για την ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις με έναν χρόνο διακυβέρνησης όχι μόνο έχασε κάθε ίχνος της ελπίδας που προσέφερε στην κοινωνία, αλλά επιπλέον έδειξε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο της κεντροαριστεράς.

Υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό το οποίο επιβάλλεται να καλυφθεί με την επανασύσταση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης μετά από μια ειλικρινή συζήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι όταν τα νυν μέλη του ΚΙΔΗΣΟ έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, αυτό έγινε γιατί τότε δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που αποκελείται ως προοδευτικό χώρος αλλά υπήρχε πλήρης ταύτιση με την «δεξιά».

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ.

Δείτε τις δηλώσεις του κ.Πεταλωτή στο Flashnews.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook