Παραμένουν οι αγρότοκτητρόφοι στα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων στην Νίκαια για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Την Δευτέρα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων, καλεί  όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού και τα μπλόκα από την υπόλοιπη Κρήτη να συμμετάσχουν, στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Νίκαια της Λάρισας και συζήτηση σε σχέση με την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες από το μπλόκο στα Πραιτώρια, παραμένουν για 34η ημέρα στο δρόμο, διεκδικώντας όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής 5 αιτήματα:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Κατάργηση φορολόγησης από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων, κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια ως 200.000 ευρώ φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
5. Κατάργηση φόρου στο κρασί – Απόσυρση μέτρων φορολογίας στο τσίπουρο.
    Ζητάμε από την κυβέρνηση, σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, να τοποθετηθεί συγκεκριμένα σε καθένα από αυτά. Μετά τη συνάντηση και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουμε, θα αποφασίσουμε και την παραπέρα στάση μας.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην σύσκεψη που κάλεσε το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ανακοίνωση αγροτοκτηνοτρόφων απ’το μπλόκο στα Μ.Χωράφια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση και ο αποκλεισμός του δρόμου στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. 
Επίσης συμμετείχαμε με αντιπροσωπεία στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νίκαια της Λάρισας.

Στην ανακοίνωση που βγήκε από την σύσκεψη αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα τα εξής: «Με τον δικό μας πολυήμερο και σκληρό αγώνα και, βεβαίως, με τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, είχαμε, ήδη την πρώτη επιτυχία. Η κυβέρνηση, αν και το είχε προγραμματίσει, δεν τόλμησε, μέχρι τα τώρα να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, ενώ πήγε πίσω και το Φορολογικό. Κι έχουμε προειδοποιήσει ότι όποτε κι αν τολμήσει να τα φέρει θα μας ξαναβρεί μπροστά της. Με την πολύ πετυχημένη οργάνωση του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στις 12 και 13 Φλεβάρη στην Αθήνα, αποδείξαμε ότι έχουμε την ικανότητα να κορυφώνουμε τον αγώνα, εναλλάσσοντας τις μορφές πάλης, ώστε να απαντάμε στις κάθε φορά μεθοδεύσεις και κινήσεις της κυβέρνησης. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων σ’ αυτό το συλλαλητήριο, έδειξε ότι ο λαϊκός κόσμος, όχι μόνο αναγνωρίζει το δίκιο των αιτημάτων μας, αλλά είναι έτοιμος και να συμπαραταχθεί μαζί μας στον αγώνα. Κι αυτή η λαϊκή συμπαράταξη, δίνει πολλαπλάσια δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική νίκης στην πάλη μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Με τα μπλόκα και με τις άλλες μορφές πάλης. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι κίνημα αγωνιστικής διεκδίκησης και θα συνεχίσει να παλεύει στους δρόμους, να επαγρυπνεί και να δώσει απάντηση όποτε έλθουν τα μέτρα στη Βουλή.

Θα γίνεται πιο δυνατό όσο θα δυναμώνει η δράση των αγροτικών συλλόγων στα χωριά και θα δημιουργούνται νέοι αγροτικοί σύλλογοι εκεί που δεν υπάρχουν. Όσο δηλαδή θα γίνεται πράξη ο στόχος για μαζικοποίηση και ισχυροποίηση του οργανωμένου κινήματος μιας μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας θα είναι μακρύς και δύσκολος και χρειάζεται να έχουμε επιμονή, υπομονή και αντοχή. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι με “μια τουφεκιά” όσο δυνατή κι αν είναι, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε όλα για τα οποία παλεύουμε. Χρειάζεται αγώνας συνεχής και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τον κάνουμε….»

Απαιτούμε και ζητάμε άμεσα να τοποθετηθεί η κυβέρνηση στα εξής:

–  Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
–    Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.
–  Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
–  Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
–    Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού και τα μπλόκα από την υπόλοιπη Κρήτη να συμμετάσχουν αύριο, Δευτέρα 22/2, στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Νίκαια της Λάρισας και συζήτηση σε σχέση με την συνέχιση του δίκαιου αγώνα που κάνουμε ένα μήνα τώρα ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook