Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιώργου Βρέντζου ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι πρόθυμοι να αναλάβουν χρέη ύψους 500.000 ευρώ σε περίπτωση που ο Εργοτέλης δηλώσει συμμετοχή στην Γ Εθνική.

 Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός Ηρακλειώτης κι οι συνεργάτες του (επίσης Ηρακλειώτες εντός και κυρίως εκτός πόλης) εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ν’ αναλάβουν τις τύχες του Συλλόγου ακόμα και στην περίπτωση που η νέα ΠΑΕ όταν δημιουργηθεί θα επιβαρύνεται με κάποια από τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται θετικοί σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα χρέη (δηλαδή το 50% των ποδοσφαιρικών – κι όχι των συνολικών – χρεών που θα έχουν τελεσιδικήσει μέχρι την επάνοδο του Εργοτέλη στις επαγγελματικές κατηγορίες) δεν θα ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ (από τα 5 εκ. περίπου που υπολογίζονται να είναι τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ Εργοτέλης) και συγχρόνως η ομάδα θα έχει δικαίωμα άμεσης συμμετοχής στην Γ’ Εθνική χωρίς αγωνιστικές συνέπειες (αφαίρεση βαθμών, μη δικαίωμα ανόδου για κάποια χρόνια κλπ.).

Απ ότι φαίνεται, προς το παρόν ο Γ. Βρέντζος (όπως κι άπαντες στον Εργοτέλη) τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το νομικό κομμάτι καθώς και το ύψος των χρεών της ΠΑΕ Εργοτέλης. Μια πρώτη εικόνα για τις συνέπειες που θα υποστεί τελικά ο Σύλλογος μετά την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα και την διαφαινόμενη εκκαθάριση της ΠΑΕ θα φανεί στο επόμενο διάστημα από την απάντηση της ΕΠΟ σε σχετικό ερώτημα που της έχει απευθύνει επίσημα το ΔΣ του Ερασιτέχνη.

Όσον αφορά τα χρέη, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην ΓΣ της ΠΑΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κι οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις που φαίνεται να θέτει ο Γ. Βρέντζος ήταν δεδομένες το περασμένο καλοκαίρι αν ο Εργοτέλης είχε επιλέξει τη συμμετοχή στην Γ’ Εθνική όπως ο ΟΦΗ (και μάλιστα χωρίς καθόλου χρέη). Πλέον όμως, λόγω της αλλαγής του ΚΑΠ, ο Εργοτέλης δεν απαλλάσσεται πλήρως από τα χρέη της ΠΑΕ σ’ όποια κατηγορία κι αν αγωνιστεί.

Και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει, εκμεταλλευόμενος κάποιες ασάφειες του νέου ΚΑΠ, είναι να επιβαρυνθεί στο μέλλον με περιορισμένα και διαχειρίσιμα χρέη που θα μπορεί ενδεχομένως κάποιος ν’ αναλάβει. Σε διαφορετική περίπτωση, η επιλογή της επανεκκίνησης μέσω των Νέων Εργοτέλη από τις τοπικές κατηγορίες (πιθανότατα Α2 ΕΠΣΗ) θα είναι η μόνη επιλογή. Κι ευτυχώς που υπάρχουν κι οι Νέοι, διαφορετικά ο Εργοτέλης δεν θα μπορούσε ποτέ και με κανέναν τρόπο να απαλλαγεί από τα χρέη και θα ήταν καταδικασμένος να παραμείνει μόνιμα στις μη επαγγελματικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook