Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα ευαισθητοποίησης και εγγραφής εθελοντών στην τράπεζα δοτών μυελού των οστών που συνδιοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Ηλιαχτίδα», η Σ.Ε.Υ.Π. Τ.Ε.Ι. Κρήτης και η κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων του Πα.Γ.Ν.Η., με τη συμμετοχή της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Στο αμφιθέατρο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), εξειδικευμένοι επιστήμονες ενημέρωσαν το κοινό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ σε διπλανή αίθουσα γινόταν η λήψη σιέλου και η εγγραφή όσων το επιθυμούσαν στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Συνολικά, 155 νέες και νέοι δήλωσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την Παγκόσμια προσπάθεια και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα από το Ηράκλειο προς όλη την Ελλάδα.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Ε. Καπετανάκης, η Κοσμήτωρ της Σ.Ε.Υ.Π. Ζ. Ανδρουλάκη – Χαραλαμπάκη, ο Πρόεδρος του τμ. Νοσηλευτικής Χρ. Μελάς, ο β.Διοικητής της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ G.A. Garancini, η Πρόεδρος της Ηλιαχτίδας Μ. Ευστρατίου – Δουμάνη και ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Μ. Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης.

Εισηγήσεις έγιναν από την Πρόεδρο του Τμ Κοινωνικής Εργασίας, Σ.Ε.Υ.Π., Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ. Κουκούλη, την Πρόεδρο της Ηλιαχτίδας Μ. Ευστρατίου – Δουμάνη, τη βιολόγο και εκπρόσωπο της  Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» Ι. Βαρελά, τον Καθηγητή Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης και Πρόεδρο του Ρ.Ο.Η. Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, την Αν/τρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντρια  Κλινικής Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων του ΠαΓΝΗ, Dr Ε. Στειακάκη, καθώς και από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και Επιστημονικό Υπεύθυνο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Dr Στυλιανό Γραφάκο.

Τους δυο κύκλους της Ημερίδας συντόνισαν ο Επ. Καθηγητής Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης Γ. Κριτσωτάκης και ο Καθηγητής Εφαρμογών του Τμ. Νοσηλευτικήςτου  Τ.Ε.Ι. Κρήτης Θεοχάρης Κωνσταντινίδης.

Αμέσως μετά το τέλος της Ημερίδας, ακολούθησε μουσική εκδήλωση με την ευγενική προσφορά του συγκροτήματος του Γρηγόρη Παραγιουδάκη και του χορευτικού συγκροτήματος Πιλάλη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook