Την απομάκρυνση των φωτεινών επιγραφών και των διάσπαρτων σιδερένιων πινακίδων πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, και την αντικατάστασή τους με νέες καλαίσθητες ξύλινες πινακίδες εναρμονισμένες με το τοπίο της πόλης, ζητούν με επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Χανίων, η διοίκηση της  Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων 

Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:
                        

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν  η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων έχει επιμείνει στην τάξη και τήρηση των Νόμων, μέσα στο χάος που προκαλούν οι φωτεινές και υπόλοιπες επιγραφές. Κατά συνέπεια, η θέση μας είναι η απόλυτη εφαρμογή του Νόμου (άρθρο 75, παρ. 2 περίπτωση 24 του Κ.Δ.Κ. Ν.3463/2006).

Αυτό σημαίνει ότι φωτεινές επιγραφές οι οποίες προεξέχουν , δεν εντάσσονται στα αρχιτεκτονικά στοιχεία κτιρίων, όπως και οι διάσπαρτες σιδερένιες πινακίδες σε όλο το Δήμο , δημιουργούν ένα φαινόμενο αντιαισθητικό το οποίο δεν παραπέμπει σε ευρωπαϊκή χώρα και φυσικά πρέπει να απομακρυνθούν.

Αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ρύπανση που δημιουργούν τα φειγ βολάν και τα πανό σε γέφυρες, διασταυρώσεις, κολόνες ( π.χ. εκδηλώσεις , πανηγύρια κ.λ.π. ) πρέπει άμεσα να εκλείψουν.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι πρέπει να προχωρήσετε άμεσα, πριν το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, στην απομάκρυνση όλων αυτών των πινακίδων και την αντικατάσταση τους με νέες καλαίσθητες ξύλινες πινακίδες ώστε η εικόνα όλου του Δήμου να αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο.

Ακόμα και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες φωτεινών επιγραφών, οι περισσότερες όπως γνωρίζετε είναι παράνομες, θα διαπιστώσουν την αισθητική αναβάθμιση του τόπου και των οφελών που αυτή θα επιφέρει.

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.