Πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 24/2 ώρα 22:45

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών και τη μετάβασή τους εκ νέου στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο, αποφάσισε το συντονιστικό των αγροτών της Κρήτης.

Οι αγρότες που πραγματοποίησαν απόψε σύσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεών τους.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν να αποκλείσουν απο το πρωί της Δευτέρας 29/2 τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά και το Ηράκλειο καθώς και τον αποκλεισμό των τελωνείων στα Χανιά, το Ηράκλειο και τους Καλούς Λιμένες.

Επιπλέον αποκλεισμένη θα παραμείνει η εθνική οδός Ηρακλείου -Λασιθίου στο μπλόκο του κόμβου των Μαλίων από τους αγροτοκτηνοτρόφους του Οροπεδίου Λασιθίου.

Η ανακοίνωση

"Την Τετάρτη 24/2/2016 στην διευρυμένη σύσκεψη του Παγκρητιου Συντονιστικου,αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων στην Κρήτη με επ'αορίστου κατάληψη των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδας σε Χανιά και Ηράκλειο από την Δευτέρα 29/2/2016.

Μετά και τον αναμενόμενα προσχηματικό διάλογο και της παραπλανιτικές αναεξαγγελίες της κυβέρνησης,χωρίς να ληφθούν υπόψιν κατ'ελάχιστον οι προτάσεις των Αγροτών, ουδεμία άλλη επιλογή έχουμε,παρά την αέναη σύγκρουση με όποια κυβέρνηση αποδομή τα ελάχιστα κεκτημένα των φτωχών Αγροτών,Εργατών και άλλων επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας.Δεν θα συναινέσουμε ΠΟΤΕ,ο αληθινός πλούτος του πρωτογενή τομέα και ο ιδρώτας μας να εκχωρηθεί στους διεθνής τοκογλύφους.

Αυτοί που χρέωσαν την χώρα(τράπεζες,μεγαλοεργολάβοι,μιζαδόροι κ.τ.λ.),αυτοί να πληρώσουν. Εμείς τα χρέη μας τα πληρώνουμε όπου και αν είναι αυτά.

Ενημερώνουμε δε την κυβέρνηση ότι στο ασφαλιστικό  και το φορολογικό των αγροτών,το θέμα για μας δεν είναι πόσα χρειάζονται,αλλά πόσα μας μένουν να ζήσουμε με ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ."