Όταν η φωτοδημοσιογράφος Daro Sulakauri από τη Γεωργία ήταν 12 ετών, μία συμμαθήτριά της παντρεύτηκε. «Δεν ήξερα τι σήμαινε αυτό αλλά ένιωθα ενοχλημένη», περιγράφει. Στη χώρα της το «φαινόμενο» των γάμων ανηλίκων είναι διαδεδομένο κυρίως στα χωριά στις περιοχές Kakheti και Adjara, μεταξύ μελών εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων.

Οι γάμοι αυτοί φτάνουν στις περιοχές αυτές σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, στο 17%, και καλύπτονται από πέπλο σιωπής και μυστικότητας.

Παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ασκεί πιέσεις στις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, καθώς γίνεται καταπάτηση και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινή γνώμη της Γεωργίας, βρίσκεται σε βαθιά άρνηση για το φαινόμενο, το οποίο λαμβάνει χώρα κυρίως σε χωριά της υπαίθρου.

Η Daro Sulakauri κατέγραψε με το φακό της τέτοιους προσυμφωνημένους γάμους και νύφες, με την ελπίδα ότι κάποτε θα αλλάξουν τα πράγματα. Η σειρά της, τιτλοφορείται «Deprived of Adolescence».

Georgia_marriage1 Georgia_marriage2 Georgia_marriage3 Georgia_marriage4 Georgia_marriage5 Georgia_marriage6 Georgia_marriage7 Georgia_marriage8 Georgia_marriage9 Georgia_marriage10

Πηγή: newsbeast.gr