Με αρνητικό πρόσημο συνεχίζεται η ροή των προκρατήσεων στον τουριστικό κλάδο με τοπικούς φορείς να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Το θολό τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά την διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης στο Βερολίνο ( 9-13 Μαρτίου ) όπου και θα καθοριστεί το μέγεθος των απωλειών (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) για το εγχώριο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Μέχρι και αυτή την στιγμή και παρά το γεγονός ότι αγορές όπως της Γερμανίας και της Αγγλίας κινούνται οριακά ανοδικά, το πρόσημο γενικότερα παραμένει αρνητικό καθώς η πτώση στις αγορές της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Ρωσίας ξεπερνά το 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα κύματα προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στην χώρα μας έχουν επηρεάσει αρνητικά τις κρατήσεις, με την χώρα μας γενικότερα να μην είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι προκρατήσεις για χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία είναι σχεδόν μηδαμινές.

Προσφυγική κρίση και το εύθραυστο πολιτικό σκηνικό έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο δημιουργώντας το αίσθημα της επιφυλακτικότητας στις τάξεις διεθνών tour operators.

Συμπερασματικά προκύπτει ότι η Κρήτη για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει χάσει πολύτιμο έδαφος στην μάχη που δίνει –  μέσα σ ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας – να προσελκύσει ”ποιοτικό τουρισμό”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook