Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της ΑΛΞ Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως Εφήβων-Νεανίδων 2016, που έγινε 20 και 21/2 στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρκαντωνάκη και τα κορίτσια στο ομαδικό.

Το Δελτίο Τύπου της Α.Λ.Ξ. Χανίων αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Με δεκαπενταμελή αποστολή συμμετείχε η Α.Λ.Ξ.Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως Εφήβων – Νεανίδων 2016 το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α.

Την αποστολή συνόδεψε ο Προπονητής του Ξίφους Ασκήσεως κος Αριστείδης Ματσατσίνης και , από το Σύλλογο, η κα Στέλλα Μανιουδάκη.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων αγωνίστηκαν οι :
1.            Παπαντωνίου Θεμιστοκλής
2.            Τζαμπαζακης Ιωάννης
3.            Γαβριλίδης Σάββας
4.            Φιλιππάκης Παναγιώτης
5.            Τζεράκης Γεώργιος
6.            Τζανάκης Αναστάσιος

ενώ μαζί μας ήταν και ο Γιάννης Τσιτσιρίδης που φέτος αγωνίζεται με τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων είχαμε τις:

1.            Παπαδουλάκη Αικατερίνη
2.            Μπομπολάκη Αικατερίνη
3.            Αλεξανδράκη Χρυσηίδα
4.            Μανουδάκη Χρυσηίδα
5.            Μαρκαντωνάκη Μαρία
6.            Σημαντηράκη Βασιλική
7.            Τσεπέτη Μαρία

Και μαζί μας ήταν και η Εβελίνα Δραμηλαράκη που φέτος αγωνίζεται με την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς.

Το Σάββατο , στο Ατομικό, τα αγόρια ξεκίνησαν μουδιασμένα Μόνο ο Παπαντωνίου κατάφερε να μπει στη δεκαεξάδα και να καταλάβει τη δέκατη τέταρτη θέση. Ο Τσιτσιρίδης έφτασε μέχρι την τριακοστή Τρίτη, ο Γαβριλίδης στην τριακοστή τέταρτη και ο Τζανάκης στην τριακοστή Πέμπτη. Οι Τζεράκης, Τζαμπαζάκης και Φιλιππάκης δεν πέρασαν τον προκριματικό γύρο.

Τα μετάλλια: Χρυσό ο Κρητίδης του Πανελληνίου, Αργυρό ο Σούλιος του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω και τα χάλκινα μοιράστηκαν οι Μαυρίδης του Αιγάλεω και Φατούρος του Πανελληνίου.

Στα κορίτσια η Μαρκαντωνάκη , σε πολύ καλή μέρα, κατάφερε επάξια να πάρει την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο χάνοντας τη θέση στον τελικό από την πρωταθλήτρια Χαλδαίου. Η Παπαδουλάκη περιορίστηκε στη δέκατη ένατη θέση, η Μανουδάκη στην εικοστή όγδοη, η Μπομπολάκη στην τριακοστή έβδομη, η Τσεπέτη στην τριακοστή ένατη και η Δραμηλαράκη στην τεσσαρακοστή. Η Σημαντηράκη και η Αλεξανδράκη δεν πέρασαν την προκριματική φάση.

Τα μετάλλια : Χρυσό η Χαλδαίου του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω, Αργυρώ η Χαίτογλού του Αιγάλεω και Χάλκινο η Μαρκαντωνάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων και η Παντελή του Αιγάλεω

Στο ομαδικό της Κυριακής τα αγόρια ξεκίνησαν από την 6η  θέση. Αντιμετώπισαν τον ‘Ομιλο Ξιφασκίας Φλώρινας στον προημιτελικό και έχασαν τη θέση στην οκτάδα. Κατέλαβαν τελικά την 6η θέση.

Τα μετάλλια: Χρυσό Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω, Αργυρό Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, Χάλκινο Πανελλήνιος.

Τα κορίτσια ξεκίνησαν από την Τρίτη θέση της αρχικής κατάταξης. Έπαιξαν στον προημιτελικό με την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς την οποία κέρδισαν με 45 – 23. Στον ημιτελικό αντιμετώπισαν τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας σε ένα αγώνα για γερά νεύρα, όπου έχασαν τη θέση στον τελικό για ένα μόλις χτύπημα. Στο μικρό τελικό επικράτησαν της Λέσχης Οπλομαχίας Αιγάλεω με 45 – 40 και κατέλαβαν την Τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο.

Τα μετάλλια: Χρυσό Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω, Αργυρό Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, Χάλκινο Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

Η Μαρκαντωνάκη απέδειξε την πολύ καλή κατάστασή της, αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας και καλής ψυχολογικής κατάστασης. Αναμφίβολα μεγάλη σημασία είχε τόσο η συμμετοχή της στου Πανευρωπαικό Κύπελλο του Moedlin της Αυστρίας στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου όσο και η συμμετοχή της στο «Μαραθώνιο» του Ξίφους Ασκήσεως στο Παρίσι στις 6 & 7 Φεβρουαρίου. Ο Μαραθώνιος στο Παρίσι είναι ένας ιδιότυπος αγώνας όπου συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων από όλο τον κόσμο με συμμετοχές που αγγίζουν τις χίλιες στο σύνολο. . Σκοπός είναι να αγωνιστούν οι αθλητές σε όσο περισσότερους αγώνες μπορούν καθώς έχει τρεις προκριματικές φάσεις,  αγώνες αποκλεισμού και αγώνες δεύτερης ευκαιρίας. Η Μαρκαντωνάκη κατέλαβε την  43η θέση στις εκατον δώδεκα συμμετέχουσες της κατηγορίας της.

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαρτίου η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων διοργανώνει στην κλειστή αίθουσα του Ε.Α.Κ.Χανίων, για πρώτη φορά στα Χανιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Περιμένουμε τους κορυφαίους Αθλητές και Αθλήτριες του Ξίφους Ασκήσεως στην Ελλάδα σε υψηλού επιπέδου αγώνες με παλμό και θέαμα που θα ενθουσιάσουν τους φίλους της Ξιφασκίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook