Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται εκφράζει την αγάπη που έχει για τα Χανιά, στα οποία πέρασε όπως έχει δηλώσει έξι από τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.

Με αφορμή την παρουσία της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων (στην οποία είναι αθλητής και ο γιος του) στην Αθήνα για την α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων 2016 με το Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη ο δημοφιλής σεφ φιλοξένησε στο εστιατόριό του την αποστολή της ομάδας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Α.Λ.Ξ. Χανίων, στο οποίο εκφράζονται και ευχαριστίες προς τον κ. Σκαρμούτο:

Το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου έγινε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. η πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων 2016 με το Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη. Συνολικά αγωνίστηκαν 294 αθλητές και αθλήτριες στα δύο όπλα κι έδωσαν συναρπαστικούς αγώνες. Πρωταθλητές εφήβων ανακηρύχθηκαν οι: Θοδωρής Τσακιράκης, Ζωή Μοσχοπούλου (ξίφος Μονομαχίας) και Δημήτρης Δρεπανόπουλος, Ελένη Δήμκου (Σπάθη).

Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων ο Θοδωρής Τσακιράκης (Θησέας Ηρακλείου) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς στον τελικό επιβλήθηκε με 15-13 του Στέργιου Τσώκα (ΟΞΙΦ). Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι: Γιάννης Καραπιδάκης (Θησέας Ηρακλείου), Φίλιππος Σδρόλιας (Θησέας Χαλανδίου)

Στη Σπάθη Εφήβων πρωταθλητής Ελλάδος στέφθηκε ο Δημήτρης Δρεπανόπουλος (ΠΓΣ), ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Μιχάλη Σιάλτση (ΓΕ Φλώρινας) με 15-14 σε έναν συναρπαστικό τελικό.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Κωνσταντίνος Κυρτσιάς (Κωστέας Γείτονα) και Νίκος Φραγκοζίδης (ΑΕΚ).

Στη Σπάθη Νεανίδων πρώτευσε η Ελένη Δήμκου (ΓΕ Φλώρινας). Στον τελικό νίκησε με 15-10 την Καλλιόπη Καλουτά (Απόλλων Βριλήσσιων). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Παρασκευή Νούσια (Αθλ. Ακ. Ιωαννίνων) και Αθηνά Ψωφάκη (ΑΕΚ).

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων την πρώτη θέση κατέκτησε η Ζωή Μοσχοπούλου (ΟΞΙΦ), η οποία επιβλήθηκε με 15-12 της Αργυρώς Τσούφη (Οδυσσέας Χαλανδρίου) στον μεγάλο τελικό. Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι: Θεοδώρα Μολυβίδου (Μακεδονική Λέσχη) και Μαρία Χαντζή (Ιριδα).

Στα Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων ομαδικών ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Σταρατζή, Χατζηιωάννου, Τσούφη, Κότσαλη) επικράτησε με 45-32 της Ιριδας (Κρητούλη, Χαντζή, Νικολοπούλου, Ροδοπούλου) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο ΟΞΙΦ (Αμπα, Μοσχοπούλου, Μαγγόνα, Κεβρεκίδου).

Στα ομαδικά της Σπάθης Εφήβων πρώτευσε η ΑΕΚ (Γιαννακόπουλος, Φραγκοζίδης, Κοντοειδής, Αλιφραγκής), η οποία νίκησε με 45-41 στον τελικό τη ΓΕ Φλώρινας (Χατζόπουλος, Τριανταφύλλου, Σιάλτσης, Πασσάς). Στο βάθρο ανέβηκε και η Καρδιανή (Φλωράτος, Δερβέρης, Σ. Τεντώμας, Καλαμαράς).

Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων ο ΟΣΑ (Μαρκόπουλος, Τικτόπουλος, Κρητικός, Κεσκινίδης) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Σε έναν συναρπαστικό τελικό επικράτησε με 45-40 του ΟΞΙΦ (Κωνσταντινίδης, Δημητρόπουλος, Τσώκας, Γιαννάκης). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Οδυσσέας Χαλανδρίου (Σρόλιας, Πλατανιάς, Παναγιωτακόπουλος, Γιουρούκος).

Τέλος στα ομαδικά της Σπάθης Νεανίδων η ΑΕΚ (Μποϊδάνη, Ψωφάκη, Γκιώνη, Χούρι) βρέθηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον τελικό επικράτησε με 45-35 του Απόλλωνα Βριλησσίων (Λ.Τετράδη, Καλουτά, Τσαπατσάρη, Σ. Τετράδη). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καρδιανή (Καλαμαρά, Φλωράτου, Ελ. Μπουμπούκη, Αρτ. Μπουμπούκη).

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε τρεις Αθλητές και τέσσερις Αθλήτριες με τον Προπονητή τους κο Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο  και την κα Μαρία Βερυβάκη.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων αγωνίστηκαν οι: 

1. Δρικάκης Αριστοτέλης
2. Παπαδάκης Δημήτριος
3. Λιλικάκης Κωνσταντίνος                 

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων Αγωνίστηκαν οι:

1. Τζιλιβάκη Αικατερίνη
2. Ελληνιτάκη Ειρήνη
3. Δόλγυρα Σταυρούλα
4. Τζατζιμάκη Αικατερίνη

Μαζί μας ήταν επίσης ο Πέτρος Δημητρόπουλος που φέτος αγωνίζεται με τον ‘Ομιλο Ξιφασκίας Φλώρινας

Ο Δημητρόπουλος κατέλαβε την 9η θέση στο ατομικό, ο Δρικάκης την 43η ενώ οι Λιλικάκης και Παπαδάκης αποκλείστηκαν.

Στα κορίτσια η Ελληνιτάκη κατέλαβε τη 55η θέση, η Δόλγυρα την 64η ενώ η Τζατζιμάκη κα Τζιλιβάκη αποκλείστηκαν.

Στο Ομαδικό της Κυριακής Τα αγόρια ήρθαν 15α και τα κορίτσια 12α  

Να σημειώσουμε ότι έχουμε μια νέα , στην ουσία, ομάδα τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια που θέλουν το χρόνο τους να αναπτυχθούν και να αποδώσουν.

Ιδιαίτερη έκπληξη ήταν η φιλοξενία της ομάδας από τον κο Δημήτρη Σκαρμούτσο στο εστιατόριό του το βράδυ του Σαββάτου. Ο κος Σκαρμούτσος είναι πατέρας του Αθλητή μας Δημήτρη Παπαδάκη και πολύ καλός φίλος των Χανίων. Τον ευχαριστούμε πολύ.                       

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook