Μετά από το πρώτο καταπληκτικό Σαββατοκύριακο παραστάσεων (Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου)   δεν θα μπορούσε να μην συνεχιστεί αυτή η επιτυχία. Το διαφορετικό το εναλλακτικό θέατρο που μας κάνει να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε και να πράξουμε καταλλήλως για ότι συμβαίνει δίπλα μας. Βία, ενδοοικογενειακή βία, ρατσισμός και η σιωπή. Η δική σας σιωπή. 

Σάββατο και Κυριακή 27 – 28 Φεβρουαρίου και 5 – 6 Μαρτίου ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ.  Αίθουσα τέχνης “Κρητελειο” Έβανς 83-85 Στοά Μουρτζη
Είσοδος 8 & 10 € ώρα 21:00

Λόγω μικρής χωρητικότητας της αίθουσας παρακαλώ για κράτηση θέσεων – πληροφορίες στα τηλέφωνα   2813 013 218 – 6932 858624

Της βραβευμένης Βρετανίδος συγγραφέως και ηθοποιού: Σίλα Στίβενσον
Σκηνοθεσία Μάνος Μανιάς 

Ένας «πατέρας» νεκρός, δολοφόνοι οι δύο κόρες, και η γυναίκα του, τέσσερις σιωπές… και η πέμπτη αυτή της κοινωνίας. Ένα τολμηρό και σκληρό θέμα που παραμένει ανατριχιαστικά επίκαιρο: η ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία, η αιμομιξία, που μπορεί να κρύβονται πίσω απ’ τη διπλανή πόρτα.

«Δε θέλουμε να μιλήσουμε για αυτό», φωνάζουν οι τρεις φοβισμένες γυναίκες της παράστασης, οι δυο κόρες και η μάνα, στον «αόρατο» ανακριτή που προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί, όταν οδηγούνται σε αυτόν μετά από τη δολοφονία του πατέρα και συζύγου τους, την οποία ομολογούν οι κόρες από την πρώτη στιγμή. Αυτή είναι η τακτική που έξυπνα ακολουθεί η συγγραφέας για να επιτρέψει τη σταδιακή αποκάλυψη της πραγματικότητας που όπλισε το χέρι των δυο κοριτσιών. Αυτό που προσπαθούν να ξεχάσουν είναι η βία, η κακοποίηση, ο εξευτελισμός, ο φασισμός που βίωσαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από τον πατέρα τους.

Το έργο της Sheela Stevenson παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1997, σε ραδιοφωνικό ανάγνωσμα, για να βραβευτεί αμέσως μετά, αφού καθήλωσε τους ακροατές με την σκληρότητα, και την αλήθεια των συναισθημάτων του. Ερμηνείες  του τραβούν σιγά σιγά το θεατή προς τη φρίκη και την οδύνη μιας οικογένειας που πάσχει, πράττει και προσπαθεί να λυτρωθεί, έστω και αν ξέρει ότι το φάντασμα του παρελθόντος ίσως δεν φύγει ποτέ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνική ιδέα – Μάνος Μανιάς
Κατασκευή σκηνικού – Αντώνης Βούρλος
Μουσική επιμέλεια – Μάνος Μανιάς
Αφίσα – Γιάννης Λαμπράκης
Βοηθός σκηνοθέτη – Σωτήρης Αγριανίδης
Promosion – Γιάννης Μανιάς
Ηχητικά – φωτισμοί – Νίκος Μανιάς
Σκηνοθεσία – Μάνος Μανιάς

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης
Μπίλλυ – Γιάννης Λαμπράκης ( πατέρας )
Τζάνετ – Ελευθερία Μπουρανή ( κόρη )
Σούζαν – Γεωργία Μαυρογιαννάκη ( κόρη )
Μαίρη – Μαίρη Νταγιάκου ( μάνα )
Συνείδηση – Γιώργος Σπανογιαννάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook